shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

15 mai 2011 – Ziua Oțelului

gol-pena

15 Mai 2011 este cu siguranţă ziua cea mai sfântă din calendarul “oţelarilor”. Acea seară superbă din primăvara anului 2011 nu va fi uitată cu siguranţă de niciunul dintre cei care respiră pentru culorile roş-alb-albastre, iar însemnătatea acestei date va dăinui şi peste mulţi ani, în povestirile actualilor fani către copiii sau nepoţii lor. 15 Mai 2011 este data când FC Oţelul a readus mândria în sufletele noastre încercate de gălăţeni şi s-a încununat campioană a României pentru prima oară în istorie, dar şi regină a Moldovei, având în vedere că această zonă istorică a ţării nu gustase niciodată până atunci din cupa dulce a victoriei supreme.

gol-antal

Nimeni şi nimic nu putea intui surpriza care s-a abătut asupra Ligii I în sezonul 2010-2011. Oţelul Galaţi era echipa care nu reuşise să se claseze niciodată mai sus de locul 4, în istoria primei divizii, iar favoritele certe erau ca de obicei: CFR Cluj, Steaua, Dinamo, Rapid, FC Timişoara sau FC Vaslui. Totuşi, în mod neaşteptat poate chiar şi pentru suporterii ei, echipa de la malul Dunării s-a situat în 24 din cele 34 de runde pe prima poziţie a clasamentului, exact în stilul unei campioane muncitoare şi nu a uneia logodite cu norocul. După un tur fantastic în care sunt de remarcat cele cinci victorii consecutive din rundele 8-12, printre care meciuri câştigate în faţa Stelei şi pe terenul lui Dinamo, gălăţenii au devenit fără probleme “campioni de toamnă”, cu 5 puncte avans!
Returul a fost cu atât mai dificil cu cât adversarii nu ne-au mai considerat o simplă surpriză şi în doar 6 runde (etapele 21-26), Oţelul este învinsă de 3 ori, adică tot atâtea înfrângeri câte suferise în primele 20 de etape şi pierde primul loc după luni bune! Era momentul unei noi reveniri de senzaţie, dar “pasărea Phoenix” gălăţeană a mai dat câteva emoţii fanilor proprii, reuşind doar două egaluri pe propriul teren cu Dinamo (3-3) sau Gaz Metan Mediaş (2-2). Acesta avea să fie ultimul moment de cumpănă pentru Oţelul… Antrenorul Dorinel Munteanu cere victorii pe linie, iar elevii săi nu-l dezamăgesc şi începând cu etapa a 30-a se impun în toate partidele până la final.

gol-otelul-timisoara-2-1

Revenind la 15 Mai 2011, aceasta reprezintă data “finalei campionatului” cum au numit-o cei din presa de specialitate. Ziua magică în care Oţelul s-a luptat cu principala contracandidată la titlu, FC Timişoara, şi a învins-o fără drept de apel pe arena din Tiglina III, devenind matematic campioana României! Evenimentul a fost sărbătorit ad-hoc de către mii de gălăţeni care au ieşit în stradă imediat după meci pentru o “noapte albă” de neuitat, petrecerea repetându-se la decernarea trofeului câteva zile mai târziu.

otelul-stadion-campioana

15 Mai 2011 e ziua “revoluţiei” noastre, momentul când echipa fanion a oraşului de la Dunăre s-a înălţat peste restul competitoarelor făcându-i pe gălăţeni să exclame plutind de fericire: “Doar cerul e deasupra noastră”.
A fost cu siguranţă triumful unei trupe de muncitori, pentru care “echipă” a fost cuvântul de bază, Oţelul demonstrând că lupta, truda şi sacrificiul sunt valori care încă mai există şi care pot ţine piept oricând celor care trişează, suferă de grandomanie sau cred că doar banii pot aduce performanţe. Nimeni şi nimic nu mai poate şterge istoria scrisă de o simplă echipă de provincie sau lacrimile de bucurie născute atunci din ochii a zeci de mii de gălăţeni recunoscători. Oţelul ne-a redat fericirea, mândria, zâmbetul, extazul, patriotismul local şi simplitatea unei îmbrăţişări între necunoscuţi, între oameni diferiţi, dar uniţi de aceeaşi iubire roş-alb-albastră.

S-au împlinit 12 ani de atunci, dar un campionat câştigat este ca vinul vechi: cu cât va trece timpul, cu atât va deveni mai valoros, cu atât va fi mai frumoasă povestea unei seri de mai şi cu atât mai mare importanţa primului titlu din istorie.

Portari: Branko Grahovac, Gabriel Abraham, Cristian Gigi Brăneț

Fundași: Enes Sipovic, Cornel Emilian Râpă, Cristian Sârghi, Sergiu Ioan Viorel Costin, Samoel Cojoc, Adrian Ioan Sălăgeanu, Constantin Mișelăricu, Milan Perendija, Laurențiu Petean

Mijlocași: Ciprian Milea, Silviu Ilie (România, Gabriel Alejandro Viglianti, Liviu Antal, Laurențiu Cătălin Iorga, John Ike Ibeh, Gabriel Nicu Giurgiu, Ioan Filip, Laurențiu Buș, Răzvan Iulian Ochiroșii, Ionuț Neagu, Gabriel Ioan Paraschiv

Atacanți: Marius George Pena, Bratislav Punosevac, Csaba Borbely

Staff: Dorinel Munteanu (antrenor principal), Ioan Balaur, Cătălin Ciorman (antrenori secunzi), Tudorel Călugăru (antrenor portari), Ionel Tămășanu (preparator fizic), Mihail Troacă (medic), Constantin Crăciun, Dragoș Axente, Liviu Tunariu (maseuri), Gheorghe Stamate (magazioner)

MULŢUMIM OŢELULE !