shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

15 Mai, ziua noastră

Este ziua suporterilor Oțelului, este ziua în care Moldova și-a adjudecat, prin echipa-fanion a Galațiului, primul trofeu de Campioană din istorie. Soarta a făcut ca tot astăzi, la 13 ani de la acel moment unic, să jucăm și o Finală de Cupa României. Să fie pe inima noastră, pe inima Galațiului!

15 Mai 2011. Oțelul juca pe teren propriu o veritabilă finală de campionat cu Politehnica Timișoara. Ce presiune, ce atmosferă, cât de mic devenea stadionul Oțelul, tribunele erau arhipline cu câteva ore înainte de startul partidei. Și a venit momentul. Am intrat, câștigat cu 2-1, ne-am bucurat, iar astăzi vorbim cu mândrie de acea pagină de istorie scrisă cu Dorinel Munteanu pe banca tehnică. Anii au trecut atât de repede încât parcă nu ne vine să credem că, între timp, Oțelul a trebuit să reînceapă construcția din ligile inferioare, să promoveze consecutiv din Liga 3 în Superliga, iar astăzi, pe 15 Mai 2024, să fie protagonista unei alte finale.

Tot Dorinel Munteanu este pe banca roș-alb-albaștrilor, el, omul care ne-a adus în vitrină și Supercupa României, tehnicianul care la ultima promovare anunța un sezon în care echipa noastră se va lupta pentru marea performanță. Astăzi, de la ora 20.30, pe stadionul Municipal din Sibiu, în ultimul act al întrecerii, ne duelăm cu Corvinul Hunedoara. Este o mare performanță să joci cu trofeul pe masă, iar soarta a făcut să se întâmple de ziua noastră, de ziua tuturor iubitorilor de Oțelul.

Galațiul nu trăiește altceva de câteva zile, Galațiul respiră doar Oțelul și ne gândim doar la cei peste o mie de suflete care au plecat de dimineață, cu un tren special, dar și la celelalte mii care vor veni cu mașinile personale alături de băieții noștri. Aproape de sufletul nostru vor fi și ceilalți care se vor strânge la ecranul de la Păpădie, care vor urmări meciul acasă, indiferent că acasă înseamnă Galați sau oricare alt colț din lume.

Deja este o sărbătoare să știm că diseară, Peluza Sud a stadionului sibian va fi în ROȘU și va cânta până la ultima picătură de energie pentru Oțelul.

Indiferent de rezultatul din Finala Cupei României, ziua de 15 Mai va rămâne pe veci ziua noastră.
Și mai știm ceva: pe 15 Mai, NU NE BATE NIMENI! Forza, Oțelul!