shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Oficial: Tudorel Pelin, antrenor principal al echipei

tudorel-pelin

SC Oțelul Galați anunță faptul că Tudorel Pelin va ocupa funcția de antrenor principal al echipei în continuarea actualei ediții de campionat. Fostul fundaș al Oțelului a ocupat din 2017 poziția de antrenor al clubului nostru la juniorii A – Under 19, iar din iulie 2018 a fost promovat la echipa de seniori în postura de antrenor secund.

Din staff-ul tehnic vor face parte, ca și până acum, Iulian Olteanu (antrenor cu portarii) și Ionel Tămășanu (preparator fizic).

Tudorel Pelin s-a născut pe 15 ianuarie 1969 în comuna Tichilesti, județul Brăila. A debutat la echipa de juniori a formaţiei Chimia Brăila, iar după doar şase luni a fost promovat la seniori, în a treia ligă fotbalistică a României. A fost transferat la Siretul Paşcani și apoi la Dacia Unirea Brăila, formație pentru care a debutat în primul eșalon. În vara lui ‘95 ajunge la Oțelul, unde se impune încă de la început, chiar în primul sezon jucând în 29 de partide și marcând un gol. Devine unul din principalii jucători ai “Generaţiei de Aur” gălățene. Împreună cu Tofan, în campionatul intern, formează ani de-a rândul una din cele mai bune perechi de fundaşi centrali. A jucat pentru Oțelul în nouă sezoane, iar aici s-a remarcat, reuşind să strângă în tricoul roș-alb-albastru 241 de meciuri.

A continuat cu cariera de antrenor, aflându-se mult timp alături de juniorii Oțelului, ca secund al lui Viorel Tănase, crescând jucători care mai târziu au devenit campioni ai României sub culorile roş-alb-albastre. A antrenat ca secund și echipa mare, în perioada în care tot “Tase” era principal, apoi la SC Bacău, Farul Constanța, Metalosport Galați și Cetate Deva.