shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Aici Galați, casa noastră

Oțelul te cheamă și astăzi, ca de fiecare dată când este meci pe stadion. Oțelul are nevoie de tine și în duelul cu Dinamo, de la ora 21.00, din etapa a 11-a a SuperLigii, pentru că numai împreună am trecut peste seria de rezultate nedecise. Împreună am știut că putem să bifăm prima victorie din acest sezon de campionat, nicio INIMĂ roș-alb-albastră nu se teme atunci când joacă ACASĂ.

Titlul avancronicii de față e o combinație între cuvintele de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor din 18 iulie 2011, “Aici Galați, Ora exactă”, când Oțelul cucerea și Supercupa, și una dintre scandările de forță ale tribunei gălățene. Aici, în casa noastră, am reușit nenumărate performanțe, aici, la Galați s-au epuizat speranțele multor formații puternice din România și din afara ei. Prin urmare, simțim nevoia să ne strângem TOȚI pentru a face față unei noi amenințări. Dinamo, adversarul de astăzi, nu este doar o nou-promovată, este un brand al fotbalului românesc repus pe șine de suporteri, așa cum s-a întâmplat cu emblema Străjerilor Moldovei în 2016.

Stadionul va fi mic și în această seară, oamenii de rând au achiziționat mii de bilete încă de vinerea trecută, când nici nu eram intrați pe teren, la Craiova. De ce? Sportul-rege e magie, depășește sferele fenomenului social, iar Oțelul pentru Galați este religie. Pentru acest simbol, pentru roș-alb-albastru, e nevoie astăzi de mii de voci care să cânte la unison. Cum o facem de multe ori, cum a făcut-o la ultimul joc de la Dunăre galeria Rapidului, singura care (simțim nevoia s-o repetăm și de dragul culturii ultras) nu a fluierat momentul special de la startul fiecărei partide de acasă.

Istoria confruntărilor directe a început în 1986, iar prima victorie oțelară în fața lui Dinamo datează din 1 septembrie 1993, atunci când Oțelul se impunea cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Gheorghe Dumitraşcu și Edmond Voda (vezi facsimil, Adevărul de Arad). Îi mai ții minte?

Ultimul succes de pe teren propriu împotriva dinamoviștilor a fost izbutit pe 12 mai 2007, un 2-1 plecat cu un avantaj foarte rapid al vizitatorilor. Dănciulescu deschidea scorul în minutul 2, pentru ca regretatul EMIL JULA, plecat acum doi ani dintre noi, să facă dubla în minutele 16 și 65. (facsimil, prima pagină a Vieții Libere) Ce spui, luptăm și pentru el astăzi?