shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Alin Pînzaru: „Pregătirea fizică de acum ne va ajuta în retur”

alin-pnz

Jucătorii Oțelului au încheiat prima parte a pregătirilor, cea dedicată acumulărilor fizice, iar antrenorul Alin Pînzaru se declară mulțumit de efortul depus de oțelari. Chiar dacă au fost semnalate și unele probleme medicale, tehnicianul formației roș-alb-albastre speră ca la ora primului joc oficial tot lotul să fie valid și la același nivel de pregătire fizică și tehnico-tactică.

A fost o perioadă grea pentru jucători, dar benefică în economia returului. Ne-am axat pe acumulările fizice, să ne atingem parametrii optimi. Băieții au răspuns pozitiv la cerințele noastre, sper ca această pregătire să ne ajute în partea secundă a campionatului. Din păcate, am avut și unele probleme medicale, nu foarte grave, dar mi-aș fi dorit ca toți jucătorii să fie apți și să fie în programul echipei pe toată durata acestui stagiu centralizat, dar vom face reglajele necesare astfel încât la startul returului toată echipa să fie la același nivel fizic. Urmează cantonamentul din Spania, acolo unde obiectivele principale vor fi omogenizarea și pregătirea tehnico-tactică. Vom disputa cinci partide de verificare, în compania unor adversari locali, dar fotbalul spaniol se află la un nivel bun, cu siguranță aceste jocuri vor fi benefice. Sperăm ca la revenirea în țară și după cele două meciuri amicale pe care le vom mai avea la Galați să nu avem accidentați, mai ales că ne așteaptă un start dificil. Dar cu siguranță vom fi pregătiți, pentru asta ne antrenăm, muncim în fiecare zi”, a declarat Alin Pînzaru, antrenorul principal al SC Oțelul Galați.

Începând de luni, oțelarii își vor muta „cartierul general” în Almeria, Spania,într-un stagiu ce va cuprinde 5 meciuri amicale cu formații din eșaloanele inferioare din Peninsula Iberică. După revenirea în țară, vor mai fi programate două partide de verificare, după care se va intra în linie dreaptă pentru startul oficial al returului.

Iată programul complet al meciurilor de pregătire pe care oțelarii le vor susține în această perioadă precompetițională:

  • 6 februarie: SC Oțelul Galați – Huércal-Overa CF
  • 8 februarie: SC Oțelul Galați – Cuevas CF
  • 12 februarie: SC Oțelul Galați – Lorca Deportiva CF
  • 14 februarie: SC Oțelul Galați – Universidad Católica De Murcia CF
  • 17 februarie: SC Oțelul Galați – CD Comarca del Mármol – Macael
  • 21 februarie: SC Oțelul Galați – Metalul Buzău
  • 23 februarie: SC Oțelul Galați – Unirea Slobozia

Primul joc oficial al oțelarilor se va disputa pe 2 martie, pe teren propriu, în compania formației CSM Pașcani, în etapa 16, prima a returului Ligii 3.