shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Astăzi avem peste 10.000 de titulari

Când Oțelul te cheamă, datoria e datorie, nu se discută: ești înrolat în cel mai important meci. Și cea mai tare dispută este aceea care urmează în doare câteva ore. Galațiul a ieșit la încălzire, este gata să umple stadionul care va găzdui de la ora 20.30 un joc cu Dinamo București. O simțim cu toții: astăzi vom avea peste 10.000 de titulari.

Oțelul tău, Oțelul nostru revine acasă într-o perioadă favorabilă, cu un parcurs reglat de managerul tehnic Dorinel Munteanu. Remiza cu Poli Iași, din ultima etapă a sezonului regular, a fost urmată de o victorie cu același adversar în prima rundă de play-out, apoi de două succese remarcabile la Craiova, primul cu FCU, în campionat, celălalt în Cupă, după 120 de minute de efort susținut, în compania Universității. Băieții, minunații roș-alb-albaștri care ne-au oferit în acest sezon numeroase satisfacții, sunt nerăbdători să-și revadă marea familie, să aibă în spate un stadion plin. Un stadion în care cu toții să fie implicați sută la sută, adică să fie titulari, ca orice alt purtător de tricou al Oțelului.

Căci duelul cu Dinamo, programat de la ora 20.30, nu va fi deloc facil, așa cum se aventurează teribiliștii să-l eticheteze. Gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare are altă față, nu mai seamănă cu trupa din prima parte a stagiunii, chiar dacă îi duce mai departe moștenirea. “M-aș bucura să vină suporterii Oțelului la stadion, să umple stadionul, avem mare nevoie de ei”, este declarația lui Dorinel înaintea acestei partide programate în etapa a III-a a play-out-ului. Nu ar fi păcat să ratezi o nouă întâlnire cu echipa de suflet? Mii de roș-alb-albaștri și-au pregătit deja tricoul, pentru diseară fiind anunțate 19-20 de grade Celsius, și-au dres vocea și pulsează energia cu care Cisotti, Cisse, Maciel, Pop, Pap și compania se vor hrăni începând cu ora 8 și jumătate.

Istoria meciurilor directe cu Dinamo poate fi scrisă pe pagini întregi de emoții, primul joc de la Galați având loc în primăvara anului 1987, un 3-3 pe seama căruia s-a tot discutat de-a lungul vremii. Ne face plăcere, totuși, să rememorăm un alt eveniment cu cele două formații în prim-plan: în decembrie 1988, pe un stadion Oțelul arhiplin, dinamoviștii conduceau cu 1-0 printr-un gol înscris de Ionuț Lupescu în minutul 55. Încurajați de miile de gălățeni prezenți, ai noștri au egalat prin Viorel Ion (în imaginea de mai jos) în minutul 72 și au dat lovitura decisivă în ultimul minut de joc. Marcatorul golului de 2-1 a purtat semnătura lui Viorel Tănase.

Istoria se scrie în fiecare zi, fii martorul ei, hai la stadion! Forza, Oțelul!