De-a lungul timpului, Centrul de Copii şi Juniori al clubului Oţelul Galaţi a educat foarte mulţi jucători care au ajutat apoi echipa să obţină perfomanţe în prima ligă. După cum deja v-am anunţat, alături de proiectul suporterilor SC Oţelul Galaţi au venit şi profesorii care au activat în CCJ al clubului care a falimentat, plus o mare parte din jucătorii care au fost pregătiţi de domnii profesori.
Suporter Club Oţelul Galaţi urmează să facă toate demersurile necesare pentru ca toate grupele de copii şi juniori să fie înscrise în perioada imediat următoare în competiţiile destinate grupelor lor de vârstă.
Sorin Haraga, una din legendele ce pune umărul la renaşterea clubului, acum oficial al SC Oţelul Galaţi, se implică activ şi în organizarea Centrului de Copii şi Juniori. El a prezentat suporterilor prezenţi la şedinţe proiectul şi viziunea pe care clubul le va urma în ceea ce priveşte pregătirea tinerelor talente pentru obţinerea de perfomanţe.
În spiritul transparenţei pe care ni l-am asumat cu toţi, vă prezentăm un rezumat al acestui proiect întocmit de Sorin Haraga.
Centrul de copii şi juniori
Scopul:
Descoperirea de talente şi pregătirea lor pentru sportul de înaltă performanţă, precum şi formarea unor oameni de caracter cu un impact pozitiv în toate domeniile societăţii.
Filosofia:
În filosofia noastră de pregătire urmărim o instruire centrată pe copil,pe asimilarea din partea acestuia, a cât mai multor abilităţi şi deprinderi, pe formarea unei experienţe fotbalistice esenţiale în dezvoltarea şi exprimarea lui ulterioară.
Având acest concept,centrat pe copil, întregul proces de antrenament va fi concentrat pe dezvoltarea şi crearea unui mediu în care copiii să poată să se distreze, să se simtă în siguranţă,să dezvolte relaţii de colaborare în teren şi prietenie în afara lui,să crească şi să se dezvolte armonios, să se educe având reper valori morale ca: muncă, respectul, modestia, pasiunea, fair-play-ul.
Plan de formare al copiilor din CCJ al SC Oţelul Galaţi în sezonul competiţional 2016-2017
1. Categoria de vârstă U7 (2010), Format: Fotbal în 5/6 (4+1 / 5+1), Etape urmărite : selecţie şi iniţiere ;
2. Categoriile de vârstă U8 (2009) şi U9 (2008), Format: Fotbal în 6/7 (5+1 / 6+1), Etape urmărite: învăţare şi dezvoltare;
3. Categoria de vârstă Juniori E U11 (2007 şi 2006),Fotbal în 8 (7+1), Etape urmărite: Învăţare şi dezvoltare;
4. Categoria de vârstă Juniori D U13 (2005 şi 2004),Fotbal în 9 (8+1), Etapa urmărită: Consolidare
5. Categoriile de vârstă Juniori C U15 (2003 şi 2002), Juniori B U17 (2001 şi 2000) şi Juniori A U19 (1999 şi 1998), Fotbal în 11 (10+1) ,Etapa urmărită: Perfecţionare
Compeţiile la care vor participa grupele din cadrul CCJ în perioada 2016-2020
Competiţie FRF: Juniori A / Juniori B
Competiţie AJF: Juniori C / Juniori D / Juniori E
Competiţii FRF+AJF: Trofeele Gheorghe Ola/ Gheorghe Ene şi Interliga Naţională U10 – U7