shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Bine ai revenit în tricoul Oțelului, Mihai Adăscăliței!

adascalitei-1

SC Oțelul Galați continuă campania de fortificare a lotului pentru partea secundă a sezonului 2021/22 și anunță faptul că a semnat un contract cu mijlocașul central Mihai Adăscăliței. În vârstă de 27 de ani, Adăscăliței este un produs al Centrului de Copii și Juniori al Oțelului, evoluând în trecut pentru satelitul clubului oțelar, dar și în Liga 1 și 2 sub culorile roș-alb-albastre.

Evoluează pe postul de mijlocaş central, poziţie pe care se simte cel mai confortabil, însă poate fi la fel de bine folosit şi ca mijlocaş ofensiv în spatele vârfului, tehnica superioară, pasele de bună calitate şi viziunea dezvoltată a jocului de care dispune recomandându-l a fi un jucător complet pentru zona mediană a terenului.

adascalitei-2

Născut pe 1 noiembrie 1994, în localitatea Titu, judeţul Dâmbovița, Adăscăliței a început să practice fotbalul la frageda vârstă de 7 ani la echipa de cadeţi a oraşului său natal. Fiindu-i remarcat potenţialul, la 12 ani este transferat de C.S.S. Nucet, o şcoală de fotbal recunoscută pe plan naţional, iar apoi ajunge la Oţelul, echipa noastră luptându-se la acea oră cu Astra şi Petrolul pentru semnătura tânărului. În trecut, Mihai a fost unul dintre premianţii acţiunii „Milan Junior Camp”, fiind considerat cel mai bun junior pe postul său. În 2011, îmbracă pentru prima dată tricoul echipei secunde a clubului roş-alb-albastru şi ajunge în scurt timp unul din cei mai apreciaţi jucători ai satelitului, reuşind să devină „decarul” formaţiei şi un pilon de bază în sistemul tactic gândit de colectivul tehnic. Evoluţiile constant bune de la formaţia secundă l-au propulsat în vestiarul echipei mari, fiind evidenţiat de antrenorul de la acea vreme, Viorel Tănase, cel care l-a promovat pe tânărul nostru jucător. Mihai s-a adaptat foarte bine rigorilor impuse de tehnician şi a fost răsplătit cu o convocare în cadrul stagiului de pregătire montan de la Poiana Braşov, acolo unde s-a antrenat cot la cot cu cei mai reprezentativi jucători ai Oțelului.

adascalitei-3

La vârsta de 19 ani, Adăscăliței a debutat în Liga 1, pe 22 iulie 2013, chiar în prima etapă a sezonului 2013/14, în victoria Oțelului de pe terenul celor de la Corona Brașov, sub comanda antrenorului Ionuț Badea. În ciuda vârstei fragede, a reușit să acumuleze 17 prezențe în Liga 1 și 2 în tricoul oțelar, iar după retrogradarea echipei din liga secundă a trecut la cocitadina Metalosport, lucrând din nou cu Viorel Tănase, cel care i-a remarcat potențialul la echipa satelit a Oțelului. După această perioadă, urmează o trecere repetată pe axa Unirea Slobozia – CS Tunari, iar în sezonul precedent (2020/21) a bifat 24 de prezențe în Liga 2, fiind un om de bază în sistemul gândit de Adrian Mihalcea la Unirea Slobozia în eșalonul secund. În stagiunea actuală, a revenit la CS Tunari, formație cu care s-a clasat la finalul anului calendaristic pe locul secund în seria 4 a Ligii 3, iar din această iarnă revine Oțelul, clubul care l-a șlefuit și lansat în fotbalul mare.

Bine ai revenit și mult succes, Mihai Adăscăliței!