shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Bine ai revenit la Oțelul, Dorinel Munteanu!

dorinel-conf-revebire

SC Oțelul Galați anunță revenirea celui mai titrat antrenor din istoria clubului roș-alb-albastru, Dorinel Munteanu. Clubul nostru și antrenorul care a obținut titlul de Campion al României și Supercupa României cu Oțelul în 2011 au ajuns la o înțelegere contractuală ce se va întinde pe durata a trei sezoane competiționale.

Dorinel Munteanu s-a născut în comuna Grădinari din județul Caraș-Severin pe 25 iunie 1968. A început fotbalul la formația Metalul Bocșa, echipă de la care s-a și lansat în fotbalul mare la vârsta de 18 ani. A evoluat de-a lungul carierei la formații precum CSM Reșița, FC Olt Scornicești, FC Inter Sibiu, Dinamo București, Cercle Brugge, FC Köln, VfL Wolfsburg, Steaua București, CFR Cluj, FC Argeș, FC Vaslui și Universitatea Cluj. În naționala României a debutat pe 23 mai 1991 într-un meci amical cu Norvegia la Oslo. Pentru Dorinel Munteanu au mai urmat alte 133 de selecții, totalizând un număr record de meciuri în echipa națională: 134! Ultimul meci în tricoul naționalei l-a jucat pe 27 septembrie 2007 într-un meci amical cu Germania.

dorinel-supercupa

A debutat ca antrenor în 2005, la CFR Cluj, echipă la care în paralel și-a continuat și cariera fotbalistică. A pregătit apoi pe FC Argeș, FC Vaslui, Universitatea Cluj și Steaua, iar în 2009 a semnat cu Oțelul, unde a stat puțin peste trei sezoane, fiind cea mai lungă perioadă a sa ca antrenor la o echipă. În această perioadă, a reușit cele mai mari performanțe din istoria clubului: câștigarea campionatului și a Supercupei. De asemenea, a pregătit-o pe Oțelul și în toate cele șase partide din Liga Campionilor. După experiența de la Oțelul, Munteanu a mai pregătit echipe precum Dinamo, Mordovia Saransk, Kuban Krasnodar, FK Qabala, Astra Giurgiu, Concordia Chiajna și CSM Reșița.

dorinel-bucurie

Din vara acestui an, revine la Galați, în orașul care l-a adoptat și i-a oferit titlul de cetățean de onoare. Revine la Oțelul, clubul pe care l-a purtat spre cele mai înalte culmi împreună cu echipa din 2011, iar acum este pregătit să scrie noi pagini de istorie roș-alb-albastră.

dorinel-tricou

Bine ai revenit, Dorinel Munteanu! Mult succes, campionule!