shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Calificare în faza principală

Prezența în grupele Cupei României, ediția 2023-2024, după ce și anul trecut cunoscuserăm acest sentiment, era un obiectiv anunțat și de antrenorul principal Dorinel Munteanu. Oțelul Galați s-a impus pe terenul lui FC Bacău cu 3-1 (0-0) și se întoarce la circuitul Superligii de fotbal.

Nu este o minune, așa cum lesne s-a putut glumi după victoria de marți seară a roș-alb-albaștrilor în deplasarea de lângă Bacău, din localitatea Ruși-Ciutea, parte componentă a comunei Letea Veche. În condițiile unei canicule imposibil de suportat mai ales pe un teren sintetic, oțelarii s-au acomodat abia după pauză și au forțat cât a trebuit pentru o calificare firească pe tabloul principal al Cupei României. Având în față un adversar decis să lupte până la producerea surprizei, echipa noastră a deschis scorul după o lovitură de la 11 metri transformată de căpitanul Cisotti, intrat de numai câteva minute pe suprafața de joc. Penaltiul fusese obținut de Dimitrov, care a driblat inteligent în fața unui adversar venit în alunecare.

Peste alte două minute, Adăscăliței a trimis perfect din dreapta, de la 12 metri, după un șut deviat al lui Zivulic, iar băcăuanii au redus din diferență dintr-o altă lovitură de penalitate. Drugă a punctat, însă finalul a fost lipsit de tensiunea sperată de gazde. Servit de Fatai, Bodișteanu și-a croit drum spre buturile trupei locale, a fost pus la pământ și A. Lopez și-a asumat responsabilitatea executării acestei noi faze fixe. Șut în dreapta goalkeeperului și Oțelul, cu un 3-1 conturat abia după glumele de pe Facebook de la pauză, bifează un succes plauzibil în Cupă și se concentrează pe o nouă deplasare, aceea de la Ploiești, din campionat. Mulțumim pentru încredere, Galați!

ACS FC BACĂU – SC OȚELUL GALAȚI 1-3 (0-0)

Baza Sportivă FC Bacău. Spectatori: 500
Au marcat: Drugă 67 (pen.) / Cisotti 57 (pen.), Adăscăliței 59, A. Lopez 74 (pen.)

OȚELUL: Dur-Bozoancă – Adăscăliței, Yabre, A. Lopez, Zhelev – Neagu (80 Teles), Zivulic, Jardan (54 Cisotti) – Al. Pop (54 Maciel), Dimitrov (70 Fatai), Bodișteanu (80 Tănasă)
Rezerve neutilizate: Stoian – Serrao, Farcaș, Cîrjan
Antrenor principal: D. Munteanu

Arbotri: C. Moldoveanu – I. Neacșu, C. Șchiopeț – V. Florescu