shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Când e nevoie de suporteri

Oțelul a adus la Galați încă un punct din deplasare, scor 0-0 pe terenul lui FC Botoșani, în etapa cu numărul 6 a SuperLigii. Poate că n-a fost unul dintre cele mai bune meciuri jucate în sezonul curent, dar cu siguranță nici prilej de a concluziona că a fost “o bătaie de joc”, așa cum au reacționat la cald câțiva dintre suporterii noștri.

Indiferent de situație, și nu doar în sport, e oportun să judecăm cinstit, eventual la rece, cântărind echilibrat toate elementele. Altfel, e foarte ușor să scriem pe o rețea socială că echipa favorită este cea mai slabă, că își bate joc de propria masă de fani și alte concluzii pripite care pot lăsa urme, exact ca în orice relație în care o vorbă spusă într-un moment de furie poate șubrezi încrederea în persoana cea mai dragă. Când a reapărut în fenomen, în 2016, Oțelul a renăscut din dragostea propriilor suporteri, iar revenirea în primul eșalon n-ar fi fost posibilă fără aceleași sentimente necondiționate revărsate din inimile roș-alb-albastre.

După șase etape în balul celor mai puternice formații din România, Oțelul a pierdut o singură partidă, și pe aceea după ce trimisese două mingi în transversală la scorul de 0-1. O SINGURĂ ÎNFRÂNGERE, cu toate că suntem o nou-promovată cu unul dintre cele mai mici bugete din SuperLigă. Am putea spune că este cel mai mic, dar nu ne permitem să analizăm contabilitatea celorlalte competitoare: știm, pe de altă parte, că deținem unul dintre cele mai puternice bazine de fani din România, iar acesta este un bun fără termen de garanție. A juca de fiecare dată cu stadionul plin, cu mici excepții, e una dintra valorile competiției, iar echipa-fanion a orașului nostru se mândrește cu tine. CU VOI!

La revenirea acasă a lui Dorinel Munteanu, antrenorul care ne-a adus titlul de CAMPIONI în 2011 propunea un proiect de trei ani prin care încerca readucerea Oțelului în liga celor mari. Poate că unii au zâmbit, dar i-a ieșit, în entuziasmul fără limite de pe arena situată în Țiglina III. A promovat succesiv în numai două sezoane: dacă la începutul verii lui 2022 jucam baraj pentru a intra la matineu, acum contabilizăm 5 puncte, fiind neînvinși în deplasare după 0-0 la Universitatea Craiova, 1-1 la Sepsi OSK Sf. Gheorghe și 0-0 la FC Botoșani, cluburi obișnuite cu play-off-ul SuperLigii. Apropo, în stagiunea precedentă, adică în Liga 2, am avut următoarea linie de clasament pe teren străin: 2 victorii, 4 egaluri și 3 înfrângeri.

Cumva, am fi fost în grafic și fără să fi promovat anul acesta în prima divizie, conform proiectului propus de Dorinel la întoarcerea în orașul căruia și el, cel mai selecționat fotbalist român din toate timpurile, îi spune ACASĂ. Dar a sperat la mai mult și suntem deja acolo, având în lot băieți inimoși care ne-au reprezentat și la duelurile din Liga 3. Dacă ne-am fi “bătut joc de suporteri”, ca să facem iarăși apel la această acuză amară, probabil că am fi fost în continuare captivi confruntărilor cu Metalul Buzău și CS Făurei, fără a intenționa să ultragiem interesele acestor adversari onești. Suntem, totuși, UNDE TREBUIE și acum chiar avem nevoie de suporteri. De tine și de cei din jurul tău.

Cum ar fi fost să nu luăm niciun punct după șase runde, ai fi renunțat la Oțelul tău? Ai fi plecat atât de ușor de lângă echipă? Noi SUNTEM CONVINȘI că nu!

Dacă ai avut încredere în acest proiect și ți-am oferit șansa de a celebra momentul #321 Promovare, te rugăm să ne fii alături în continuare. Să fii sigur că meci de meci luptăm pentru tine, să nu ai niciun dubiu că lotul de jucători, acolo unde mai este nevoie, va fi completat până la încheierea perioadei de transferuri. Iar vineri seară, pe stadionul nostru, te chemăm la jocul cu FC Voluntari. Vom avea o nouă șansă, ce-ar fi să profităm de ea? Forza, Oțelul!