shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Când lupta nu e decisivă

Oțelul Galați și Petrolul Ploiești, echipele cu cele mai multe rezultate de egalitate în sezonul 2023-2024 al Superligii, nu ar fi trebuit să încheie fără gol meciul direct de sâmbătă seară. Roș-alb-albaștrii meritau victoria, și-au dedicat în acest sens și ultimul strop de energie. Lupta, care e mereu obligatorie, n-a fost, totuși, îndeajuns.

Te mâhnește un rezultat injust, al câtelea într-un sezon de excepție pentru o formație practic reinventată în vara anului trecut?! Cu doar doi titulari din echipa care promova din Liga 2, Cisotti și Zivulic, managerul tehnic Dorinel Munteanu a încercat împotriva Petrolului și două dintre piesele venite în această iarnă. Încă din primul minut s-au aflat pe gazon mijlocașul central Lameira și vârful de atac Rusevic, jucători care fac progrese vizibile pentru integrarea în mecanismul roș-alb-albastru. Cu ei și cu ceilalți Străjeri ai Moldovei, Oțelul și-a dominat copios foarte valorosul adversar, primul dintre cele două șuturi pe poartă ale găzarilor prahoveni venind în minutul 65.

Raportul posesiei în prima repriză este, de asemenea, elocvent, 70% – 30%. Am atacat pe ambele flancuri, am șutat și de la distanță, am lovit bara prin Maciel și am marcat dintr-un ofsaid la Rusevic. Practic, am luptat așa cum își dorește suporterul roș-alb-albastru. Prezența foarte energică a fanilor gălățeni în tribune motivează extraordinar, pentru ei în primul rând a existat o goană continuă în cursa spre gol. Fotbalul ar fi fost și mai incorect, cea mai cinică disciplină, dacă, la singura lor acțiune periculoasă, petroliștii ar fi marcat. Mai ales că Oțelul nu era la primul joc de Superliga în care ar fi meritat buchetul de trei puncte, însă a rămas doar cu unul sau chiar fără.

Suntem singura grupare neînvinsă în meciurile din deplasare în stagiunea curentă a primului eșalon, însă pare că suntem urmăriți de ghinion la jocurile de acasă. De ce n-am spera că, începând de la următorul meci de pe arena Oțelul, vom începe să adunăm și din trei în trei? Asta înseamnă SPERANȚE DE OȚEL. Până atunci, ne așteaptă un alt meci tare la Rapid București sâmbătă, 3 februarie, de la ora 20.00. Forza, Oțelul!

SC OȚELUL GALAȚI – FC PETROLUL PLOIEȘTI 0-0

Stadion: Oțelul. Spectatori: 4.500
Cartonașe galbene: Lameira 63, Bodișteanu 80 / Meijers 70, Ișfan 77

OȚELUL: Stoian – Zhelev, Cisse, Lovric, Gomes – Cisotti, Zivulic, Lameira (65 Al. Pop) – Maciel (90+1 Fatai), Rusevic (85 Cîrjan), Bodișteanu
Rezerve neutilizate: Pap – Adăscăliței, Bordun, Farcaș, Gaitan, Ghiocel, Panait, Tănasă, Yabre
Antrenor principal: D. Munteanu

PETROLUL: Zima – Papp, Meijers, Huja, Țicu – Seto, Diomande (46 Ișfan), Dumitriu (66 Irobiso) – Musi (66 Radu), Grozav (85 Jefferson), Jair
Rezerve neutilizate: Eșanu, Jercălău – Abuashvili, Bratu, Dumitrache, Garutti, Răducan, Roman
Antrenor principal: F. Pîrvu

Arbitri: S. Kovacs – R. Ghinguleac, A. Vornicu – V. Băban. VAR: R. Petrescu. AVAR: C. Trandafir