shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Când speranțele sunt răsplătite

Victoria cu 1-0 de sâmbătă în fața unui Poli Iași revenit la Galați pentru a încerca să facă o rocadă în clasamentul play-out-ului ne demonstrează că rândurile așternute aici înaintea jocurilor oficiale și după meciuri nu sunt doar pentru a ne păcăli. Nu ne îmbătăm cu apă rece, Oțelul chiar își depășește condiția de nou-promovată. O demonstrează. Rămâne să fim în continuare o familie și să luptăm până în ultima partidă a sezonului.

Nou-promovatele din România își propun din start evitarea retrogradării și de multe ori sunt foarte aproape de a-și atinge această țintă. Probabil le mai trebuie două-trei puncte și se duc înapoi la matineu. Oțelul, prin vocea managerului tehnic Dorinel Munteanu, a anunțat o țintă îndrăzneață, respectiv atingerea play-off-ului, și nu a lipsit mult ca roș-alb-albaștrii să prindă topul primelor șase. În partea a doua a ierarhiei, ne propunem prima poziție, fiind conștienți că este la fel de important să evităm locurile care duc la barajul pentru rămânerea în Superligă.

Pentru a ne asigura o traiectorie fără griji, era obligatoriu să începem cu o victorie noul mini-campionat. Și nu era ușor să învingem Iașul care nu mai pierduse de multă vreme la Galați. Dorința de victorie a minunaților fani gălățeni trebuia, de asemenea, gestionată. Nici aceasta nu e o misiune facilă, iar elevii lui Dorinel au intrat pe teren de ca și cum viitorul lor ar fi depins de acest duel. Au marcat prin Maciel, lansat excelent de Zivulic, au ratat și alte ocazii, au redus la tăcere o grupare redutabilă care în urmă cu câteva săptămâni învingea categoric Rapidul, o candidată la titlu.

Speranțele de oțel trebuie și alimentate cumva. S-a întâmplat acest lucru sâmbătă seară. Așteptările au fost răsplătite, iar familia Oțelul are muniție pentru a lupta în continuare până la ultima partidă oficială a sezonului 2023-2024. Forza!

SC OȚELUL GALAȚI – POLITEHNICA IAȘI 1-0 (1-0)

Stadion: Oțelul. Spectatori: 8.000
A marcat: Maciel 29
Cartonașe galbene: Cisotti 45+2, Adăscăliței 75 / Mihai 17, S. Buș 90+5

OȚELUL: Pap – Adăscăliței, Yabre, Cisse, Zhelev – Cisotti, Zivulic, Lameira (89 Teles) – Maciel (89 Malle), Al. Pop (68 Rusevic), Bodișteanu (79 Tănasă)
Rezerve neutilizate: Stoian – S. Farcaș, Gaitan, Ghiocel, Jardan, Neagu, Cîrjan
Antrenor principal: D. Munteanu

POLITEHNICA: Lung Jr. – Todoroski, F. Ilie, Samayoa, Stefanovici – Bordeianu (76 S. Buș), Marchioni – Mihai (58 Saghiri), Roman, Harrison (68 Bettaieb) – Kabran (76 Allanzinho)
Rezerve neutilizate: Ailenei, Niga – Carlos Jatoba, D. Farcaș, V. Ilie, Katanec
Antrenor principal: L. Grozavu

Arbitri: I. Călin – A. Popescu, R. Bîrdeș – I. Peșu. VAR: C. Popa. AVAR: A. Antonie