shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Cât de injust e uneori fotbalul!

Ne-am bucurat ca la o victorie la finalul partidei cu CFR Cluj, de marți seară, însă am făcut-o nu neapărat pentru punctul obținut. Ne-am bucurat pentru că refuzam gustul amar pe care ni-l lăsase penaltiul picat ca de nicăieri, lovitura de 1-2 care balansa scorul în favoarea grupării transilvănene. Uneori, fotbalul e strigător la cer de nedrept.

Îl iubim și așa injust cum ni se arată și în zilele de sărbătoare. Căci a fost sărbătoare să vedem iarăși stadionul aproape plin, cu toate că era ora 21.00 a unei zile de marți. Dragostea față de Oțelul dărâmă ziduri și mută munții din loc, la fel cum echipa lui Dorinel Munteanu, pe care îl așteptăm cât mai curând alături de băieți, la marginea terenului, și-a propus și a reușit în majoritatea timpului să transforme puternicul CFR Cluj într-o echipă care trebuia să facă eforturi serioase pentru a-și apăra buturile. După ce doar hazardul făcuse să nu câștige la Constanța, cu Farul, Oțelul se prezenta și mai bine în fața fostei campioane din Ardeal. Cu destule ocazii de poartă, cu pressing constant, cu forța mentală necesară pentru a regăsi egalarea în minutele de prelungire. Căci fotbalul putea să ne lase și fără puncte după lovitura de la 11 metri bătută de Tachtsidis.

Era minutul 88 și retrăiam golul antologic al lui Alex Pop, trasor care i-a fost comparat cu execuții legendare din sportul-rege de la noi. Ne întrebam cum este posibil ca Oțelul nostru, care avusese meciul sub control, să piardă. Oaspeții, o colecție de fotbaliști importanți, punctaseră de 1-1 după un corner și rămâneau echipa care își căuta busola. Mai este nevoie să menționăm că roș-alb-albaștrii luptau cu îndârjire în ciuda unor absențe importante de lot? Nu, întrucât cei introduși pe teren au demonstrat că nu întâmplător fac parte din vestiarul Oțelului. Ei, cu jocuri mai puține în picioare, la scorul de 1-2, când tribunele suspinau, au crezut în propriile șanse, știau că meciul nu se poate încheia cu o înfrângere. Și au obținut un penalti transformat de neobositul căpitan Cisotti.

N-am câștigat, așa cum am fi meritat după cum s-a desfășurat partida, însă am ieșit de pe gazon cu tonusul necesar pentru ce urmează în ambele competiții interne. Forza, Oțelul!

SC OȚELUL GALAȚI – CFR CLUJ 2-2 (1-1)

Stadion: Oțelul. Spectatori: 8.000
Au marcat: Al. Pop 37, Cisotti 90+6 pen. / Otele 45, Tachtsidis 88 pen.
Cartonașe galbene: Adăscăliței 73, Ghiocel 83 / Deac 69, Tachtsidis 77

OȚELUL: Pap – Adăscăliței (88 Malle), Yabre, Ghiocel (88 Jardan), Zhelev – Cisotti, Zivulic, Lameira (61 Teles) – Maciel, Al. Pop (88 Cîrjan), Bodișteanu (67 Tănasă)
Rezerve neutilizate: Stoian – Bordun, Farcaș, Gaitan, Mocanu, Panait, Rusevic
Antrenor principal: D. Munteanu

CFR: Sava – Mogoș, Boben, Ajeti, Camora (56 Abeid) – Muhar, Keita, Avounou (56 Tachtsidis) – Deac, Michael (56 Bîrligea), Otele (90+2 Filip)
Rezerve neutilizate: Hindrich, Bălgrădean – Aussi, Fica, Fofana, Ilie, Manea, Serebe
Antrenor principal: A. Mutu

Arbitri: A. Chivulete – M. Grigoriu, S. Gheorghe – G. Găman. VAR: V. Flueran. AVAR: C. Marcu