shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Cătălin Tofan a devenit socios chiar de ziua lui!

Catalin Tofan, incadrat de vicele Cosmin Ilas si directorul sportiv Sorin Haraga

Catalin Tofan, incadrat de vicele Cosmin Ilas si directorul sportiv Sorin Haraga

Legendarul apărător al culorilor Oţelului a ales să devină membru socios în cea mai frumoasă zi cu putinţă, astăzi, când a împlinit 47 de ani! Tofan a fost întâmpinat la sediul SC Oţelul Galaţi de suporteri şi conducerea administrativă cu daruri, constând într-un fular roş-alb-albastru, un minifanion SCOG şi o carte “50 de ani / 50 de legende”, în ale cărei pagini este unul dintre eroii care au scris istoria oţelară. Fostul fundaş şi conducător al Oţelului a ales cardul albastru, devenind astfel membru asociat la Suporter Club Oţelul Galaţi şi punând umărul la renaşterea fotbalului gălăţean, aşa cum îi stă bine unei legende a fotbalului de pe meleagurile noastre.

Sunt singurul jucător din istoria Oţelului care am jucat doar la această echipă, 15 ani, între 1988 şi 2003! În afară de cele 359 de meciuri în Liga I am jucat şi în Liga a II-a doi ani, la clubul Oţelul. Deci nu puteam să stau deoparte şi din acest motiv am venit aici cu inima deschisă şi, dacă pot ajuta cu ceva, voi ajuta clubul acesta, alături de suporteri, dar vreau să văd unitate şi transparenţă. Rezultatele apar numai în grup, de unul singur nu poţi face nimic. Succesul este asigurat numai prin unitatea de grup din punctul meu de vedere. Noi aşa câştigam meciurile pe vremuri, eram uniţi, mergeam la şpriţ şi la o bere după meciuri. Puneam osul la bătaie, noi nu am avut vedete. Această adeziune pe care o semnez acum este cel mai frumos cadou pe care mi-l fac de ziua mea. Vreau să-i mulţumesc lui Sorin Haraga pentru că a insistat, este omul datorită căruia mă aflu acum în mijlocul vostru. Vreau ca, împreună cu el, cu voi şi cu Stelică Bordieanu, să readucem spiritul Oţelului în sufletul gălăţenilor, pentru că s-a cam pierdut. În afară că eu, personal, mă identific cu Oţelul Galaţi, este vorba şi despre brandul oraşului, cel mai cunoscut brand din regiune şi acest lucru trebuie exploatat. Eu cred că noi, împreună, putem reaprinde această flacără în toţi gălăţenii şi să-i trezim puţin la viaţă, pentru că au intrat într-o nostalgie, trăiesc din amintiri, dar uită că în puterea lor stă revenirea Oţelului pe culmile gloriei. Am venit cu sufletul deschis să reclădim ceea ce alţii au ruinat!, a spus Cătălin Tofan.

Numele său e sinonim cu termenul de legendă. Cătălin Tofan, născut pe 23 decembrie 1969, la Galaţi, a evoluat în toată cariera sa DOAR la Oţelul, deţinând şi recordul de prezenţe sub culorile roş-alb-albastre în prima divizie, cu 359 de partide.
Anii de glorie ai lui Cătălin Tofan au coincis cu cei ai Oţelului în perioada anilor ’90, fiind unul dintre oamenii de bază ai echipei care a făcut furori cu victorii senzaţionale şi istorice pentru gruparea gălăţeană. Tofan şi Oţelul anilor ’90 au căpătat experienţă cu fiecare sezon care trecea. După cinci ediţii de campionat petrecute în primul eşalon, perioadă în care Tofan a jucat pentru Oţelul nu mai puţin de 154 de meciuri (cât alţii într-o carieră întreagă!), a urmat şi cea mai frumoasă perioadă a roş-alb-albaştrilor. Când pomeneşti numele Oţelului, automat îţi vin în minte momentele fantastice din perioada 96-98. Atunci, cu Cătălin Tofan pe post de lider al apărării, Oţelul a măturat pe jos cu toate echipele din campionat. Victorii peste victorii şi două calificări obţinute în Cupa UEFA.
Cătălin Tofan a fost dintotdeauna un preferat al suporterilor. „Steaua, Ajax şi Milan, n-au fundaş cum e Tofan”, era cântecul de mândrie al galeriei gălăţene referitor la fundaşul de oţel.
Despre Cătălin Tofan putem afirma cu toată admiraţia că a fost cel mai LOIAL clubului Oţelul cum nimeni altul nu a mai reuşit. A preferat să joace în toată cariera sa la clubul la care s-a lansat, cu toate că a avut oportunităţi de a pleca de-a lungul carierei sale! Fidelitatea sa faţă de Oţelul este nemărginită. A rămas să joace până la capăt la Galaţi. După perioada UEFA, echipa „Generaţiei de Aur” a început să se destrame, dar Cătălin Tofan, devenit căpitan de drept, a preferat să joace la clubul său de suflet.
Finalul carierei de jucător al lui Tofan a venit în vara lui 2003, după ce Oţelul a retrogradat, dar a şi revenit în anul imediat următor în prima ligă. Retragerea sa a fost una fără tam-tam, doar cu o premiere simbolică înaintea unui meci, deşi e clar că acest om merita mult mai mult!
Om responsabil şi recunoscut pentru devotamentul său, Cătălin Tofan a revenit la Oţelul la scurt timp de la retragere, din postura de conducător. A ocupat mai multe funcţii în conducere, de la director general adjunct până la manager sportiv. A prins din această postură momentul câştigării campionatului din 2011. În martie 2013, anul în care la Oţelul a început cu adevărat monopolul lui Adamescu, Cătălin Tofan a fost demis din funcţie, fără nicio explicaţie concretă.

Cu devotament dus la extrem, cu un număr record de prezenţe pentru Oţelul în prima ligă, cu o carieră dedicată clubului, Cătălin Tofan reprezintă un reper de referinţă din istoria clubului.