shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Cea mai dulce victorie

Un sezon competițional este compus din emoții diverse, iar un succes la limită obținut la ultima fază poate fi savurat mai mult decât o victorie la două sau trei goluri diferență. S-a demonstrat, am trăit-o la intensitate maximă! Acest 1-0 de luni seară, cu Dinamo, lasă cele mai adânci și frumoase amprente în sufletele suporterilor roș-alb-albaștri.

Cunoscătorii știu și s-au lămurit la fața locului că Oțelul nu putea avea un meci facil cu Dinamo. Argumentele au fost enunțate și în avancronică, cele două deplasări la Craiova în decurs de câteva zile, duelul de Cupă întins pe durata a 120 de minute și faptul că adversarul nu avusese meci, fiind eliminat din faza grupelor din cealaltă întrecere, concurând pentru a cristaliza această impresie. Cumva – afirmație făcută și de managerul tehnic Dorinel Munteanu – și un rezultat de egalitate ar fi fost parțial satisfăcător la finalul duelului cu gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare. Totuși, după desfășurarea de forțe din cele 90 de minute, ai noștri ar fi avut motive să se declare nemulțumiți de remiză. Au atacat mai mult, au avut mai multe ocazii de a marca, iar vulcanicul public gălățean merita un premiu special.

Și a venit la ultima fază, atunci când unii dintre cei peste 10.000 de oameni se pregăteau deja de ieșire. În ciuda uriașului efort depus în decurs de 8-9 zile, roș-alb-albaștrii, prezenți pe tot terenul cu neobositul căpitan Cisotti vârf de lance, au recuperat mingea după un corner al bucureștenilor, Teles a păstrat obiectul până i s-a ivit ocazia de a trimite “în gaură”, cum spun fotbaliștii, iar acolo se afla deja în sprint tânărul Tănasă. Tase, căci astfel îl strigă colegii, avusese nenumărate șanse de a înscrie în această stagiune, de multe ori ghinionul s-a opus ca numele său să apară pe tabelă. Nu și acum, când pare că și-a făcut norocul cu propria mână. Din gleznă, mai exact. Plecat furtunos spre buturile oaspeților, a driblat în interior pe 17 metri și a trimis în contre-pied, acolo unde Golubovic nu mai avea nicio șansă. Ce gol, ce sentiment dulce să învingi la ultima fază, ce cadou pentru publicul pe care ni-l dorim și mai vulcanic data viitoare: joi, 18 aprilie, la semifinala de Cupă cu U Cluj!

SC OȚELUL GALAȚI – DINAMO BUCUREȘTI 1-0 (0-0)

Stadion: Oțelul. Spectatori: 10.500
A marcat: Tănasă 90+3
Cartonașe galbene: Cisotti 21, Teles 75, Lameira 86 / Gabriel Moura 21

OȚELUL: Pap – Adăscăliței (46 Silva), Cisse, Ghiocel (85 Yabre), Zhelev – Cisotti, Lameira, Teles – Maciel (85 Malle), Al. Pop (74 Rusevic), Bodișteanu (66 Tănasă)
Rezerve neutilizate: Stoian – Cîrjan, Gaitan, Jardan, I. Neagu, Panait, Rus
Antrenor principal: D. Munteanu

DINAMO: Golubovic – Patriche, Velkovski, Homawoo – Gabriel Moura, Pavicic, Gnahore, Bordușanu (76 Amzăr) – Milanov (63 Iglesias), Gregorio (76 Selmani), Politic (63 Abdallah)
Rezerve neutilizate: Răilean – Bani, Costin, Ie, Ilic, Irimia, P. Neagu, Roșu
Antrenor principal: Z. Kopic

Arbitri: S. Kovacs – F. Tunyogi, A. Vornicu – G. Găman. VAR: S. Costreie. AVAR: M. Marchidanu