shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Cerul s-a îndurat: victorie!

Cronica egalului de la Ploiești, acolo unde Oțelul termina un spectaculos 2-2 blocându-și adversarul în careul acestuia, se încheia cu următoarea idee: “Oare să rămână atât de cinic fotbalul cu noi? Nu avem niciun motiv să nu credem că VA FI BINE!”

Firește, textele de pe site-ul oficial al Străjerilor Moldovei, obligatoriu cu obiectivitatea printre ingrediente, urmăresc evidențierea lucrurilor pozitive. La fel cum suporterii roș-alb-albaștri cântă până la final, indiferent de configurația tabelei de marcaj. Și nu este o misiune facilă, nu poți identifica plusuri după o serie interminabilă de eșecuri. Dar aici nu era cazul. Dimpotrivă. Învinși doar de FCSB în acest sezon și depășiți poate în deplasarea de la Universitatea Craiova, cealaltă formație a Olteniei, elevii lui Dorinel Munteanu aveau toate motivele din lume să creadă că va veni și ziua în care vor aduna direct trei puncte după fluierul de final al arbitrului.

Și a venit pe merit când toate ironiile adresate șirului infinit de remize fuseseră deja consumate. În definitiv, Oțelul chiar nu inspira mila unei nou-promovate după dueluri terminate nedecis cu adversari mai bine cotați, cu echipe care, conform declarațiilor făcute în spațiul public, evoluează în acest sezon pentru trofee sau măcar pentru a accede în play-off. 0-0, adică încă o egalitate, era și după primele 45 de minute de pe terenul lui FCU 1948, portarul Dur-Bozoancă având un merit important în acest sens. Să iasă X, să intre Y, curgeau indicațiile în social-media cu spirit oțelar, dar singurele schimbări puteau fi făcute doar de Dorinel. Care, cu răbdarea la care face apel de la începutul sezonului, a mutat excelent. Craiova, care bătuse campioana Farul Constanța cu 4-0, reușea să-și mai creeze o singură fază de gol abia în prelungirile partidei, atunci când și cei mai pesimiști dintre fanii Galațiului știau că nu mai putem risipi nimic.

Fatai, ale cărui calități mai pot ajuta Oțelul, a sărit cât trebuie și a marcat de lângă un adversar mai înalt decât el. Iar centrarea perfectă a venit din dreptul lui Zhelev, încă utilizat fundaș stânga, un fotbalist de o inteligență remarcabilă. Apoi, contrar așteptărilor, oțelarii au rămas la conducerea meciului, Lovric a ratat din 7 metri majorarea scorului, nu și Bodișteanu. Intrat de numai 2 minute pe teren, internaționalul Under 20 a primit mingea de la neobositul căpitan Cisotti, a reușit o fentă în fața lui Lacroix și a trimis printre picioarele goalkeeperului gazdă.

Era 2-0, ne treceau prin minte atâtea partide controlate, dar necâștigate, din nefericire. Se derulau cu repeziciune penaltiul și cealaltă mare ratare cu UTA, cele două transversale cu FCSB, bara din ultimul minut de la Sepsi, golul primit pe final, din 11 metri, cu U Cluj, egalul absurd cu Voluntari, după ce ai noștri conduseseră cu 2-0… Acum nu se mai putea întâmpla nimic rău, era prima noastră victorie, chiar și acontată abia în etapa a X-a. Cerul se îndurase de noi. Mulțumim!

Bucuria a trecut, e nevoie în continuare de concentrare: marți (ora 16.15) jucăm în Cupă, la Zalău, apoi vineri (ora 21.00) primim vizita lui Dinamo, în SuperLigă. Forza, Oțelul!

FCU 1948 CRAIOVA – SC OȚELUL GALAȚI 0-2 (0-0)

Stadion: Complex Sportiv, Craiova
Au marcat: Fatai 62, Bodișteanu 80
Cartonașe galbene: Achim 68 / Maciel 60, Cisotti 74

FCU: Popa – Compagnucci, Lacroix, Henriques, Mascarenhas – Baeten (76 Sidibe), Albu (71 Asamoah), Achim, Van Durmen (71 Bahassa) – Chițu, Blănuță (56 Bauza)
Rezerve neutilizate: Gurău – Buta, Negru, V. Pop
Antrenor principal: F. Drăgan

OȚELUL: Dur-Bozoancă – Adăscăliței, Yabre (33 Zivulic), Lovric, Zhelev – Cisotti, A. Lopez, Teles (46 Jardan) – Maciel (89 Latouchent), Al. Pop (46 Fatai), Tănasă (78 Bodișteanu)
Rezerve neutilizate: Stoian – Silva, Rus, Cîrjan
Antrenor principal: D. Munteanu

Arbitri: M. Bîrsan – M. Grigoriu, I. Bobe – C. Busi. VAR: B. Dumitrache. AVAR: C. Trandafir