shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Comunicat de presă

logo-otelul-stire2

Galați, 18 august 2017 | SC Oțelul Galați își anunță regretul că Peluza Nord Galați a luat decizia de a-și suspenda activitatea pe o perioadă nedeterminată și în urma comunicatului emis de către cel mai activ grup de suporteri oțelari clubul se face nevoit să vină cu anumite precizări pentru buna informare a comunității roș-alb-albastre.

În primul rând, considerăm că Peluza Nord Galați este o entitate ce a contribuit decisiv la nașterea proiectului SC Oțelul Galați, alături de ceilalți suporteri ce s-au alăturat demersului de a reclădi clubul fanion al orașului nostru. Astfel, conform principiului unității între suporteri ce a stat la baza startului acestui club în urmă cu un an, ne arătăm preocuparea față de situația actuală și credem cu tărie că doar împreună putem reuși să aducem Oțelul acolo unde îi este locul. În acest sens, SC Oțelul Galați va avea mereu ușile deschise pentru orice suporter interesat de activitatea clubului, ba mai mult, considerăm că doar din interior se pot anihila posibilele derapaje, astfel încât îi invităm pe toți cei care doresc să se implice să vină alături de noi și să încercăm împreună să reconstruim cel mai titrat club al Moldovei.

Reiterăm faptul că în urma alegerilor de anul trecut Consiliul Director al clubului este condus exclusiv din suporteri ce au fost de la început în organizarea proiectului, ba mai mult, și o mare parte a executivului este formată din fani ai Oțelului. De asemenea, menționăm că toate aceste persoane sunt voluntari și membri ai clubului și nu sunt remunerați, de altfel toate pozițiile din club fiind în acest moment ocupate pe bază de voluntariat, cu excepția departamentului sportiv ce cuprinde staff-ul tehnic și jucătorii echipei. Având în vedere acest fapt, trebuie specificat că majoritatea celor care muncesc zilnic pentru club fac sacrificii pentru a-și dedica timpul liber în slujba Oțelului, iar progresul înregistrat în acest an de activitate a fost unul evident, atât din punct de vedere sportiv, cât și din punct de vedere al imaginii, marketing-ului, organizare etc. Raportându-ne la aceste condiții, pe lângă părțile pozitive, trebuie să recunoaștem și anumite carențe în procesul de comunicare cu fanii, lucruri pe care vom încerca să le remediem în cel mai scurt timp, motiv pentru care întărim ideea că avem nevoie de implicarea a cât mai mulți suporteri pentru activitatea organizatorică a clubului.

Reamintim că membrii oficiali au fost informați periodic cu privire la bugetul de venituri și cheltuieli al clubului, iar orice membru interesat o poate face în mod detaliat conform condițiilor specificate în statut. De asemenea, în următoarele rapoarte membrii socios vor observa că jucătorii aduși în această perioadă au semnat cu Oțelul din postura de jucători liberi de contract și fără alte pretenții financiare din partea terțelor persoane, reprezentanți legali sau impresari, indiferent de numele acestora. Asigurăm toți membrii asociați că principiul transparenței va fi respectat în continuare, iar tot bugetul va fi folosit în interesul exclusiv al clubului.

În plus, SC Oțelul Galați a păstrat din lotul cu care a obținut promovarea 9 jucători și ar fi dorit continuarea colabărării și cu alți componenți din sezonul trecut dacă ar fi putut avea statutul de fotbaliști profesioniși și nu ar fi ales să își continue activitatea la locurile actuale de muncă.

Ne exprimăm, de această dată și public, indignarea față de evenimentele înregistrate la returul jocului de baraj de promovare în Liga 3,  cu siguranță ne-am fi dorit să sărbătorim în alt mod îndeplinirea obiectivului stabilit. Dincolo de normele de siguranță impuse de legile care organizează orice eveniment sportiv, considerăm că integritatea jucătorilor și a suporterilor noștri trebuie să fie o prioritate a clubului, tocmai din acest motiv vom încerca ca pe viitor să luăm măsurile ce se impun pentru asigurarea unui climat adecvat pentru disputarea în bune condiții a partidelor de pe teren propriu și crearea, cu sprijinul suporterilor, unei atmosfere demne de o echipă de tradiție.

În final, facem un apel către toți suporterii echipei la unitate, așa cum am stabilit împreună la înființarea acestui proiect: „Destul am stat separaţi, trebuie să învăţăm că puterea stă în numărul cât mai mare de suporteri implicaţi în proiect. Fiecare grupare de suporteri şi fiecare suporter în parte trebuie să înveţe să conlucreze cu ceilalţi. Trebuie să învăţăm să lăsăm de la noi de dragul Oţelului”. #ImpreunaPentruOtelul