shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Comunicat de presă

otelul-logo-triangle

Având în vedere incidentele petrecute la partida Viitorul Ianca – SC Oțelul Galați, în care clubul nostru nu a primit acceptul clubului gazdă de a transmite în direct și nici măcar de a înregistra jocul, clubul nostru face următoarele precizări:

Șicanele clubului organizator au început cu aproximativ patru ore înainte de startul jocului, atunci când magazionerul și un maseur au ajuns la stadion pentru a pregăti, așa cum este profesionist, vestiarul echipei noastre, însă cărora nu li s-a permis accesul în baza sportivă și au trebuit să aștepte aproximativ două ore pentru a ajunge autocarul cu întreaga delegație oțelară.

Foto: Maseurul SC Oțelul Galați lăsat în afara bazei sportive la Ianca

Foto: Maseurul SC Oțelul Galați lăsat în afara bazei sportive la Ianca

Clubul nostru a avut o solicitare scrisă către observatorul jocului de a transmite în direct meciul, așa cum procedăm la fiecare partidă, lucru consemnat în raportul de joc, cererea noastră fiind atașată la documentația de organizare a partidei. Clubul gazdă a refuzat această solicitare, delegatul celor de la Viitorul Ianca motivând că refuzul vine de la factorii de decizie ai clubului, mai exact „patronul”, un personaj tipic al fotbalului românesc. Ba mai mult, oficialii gazdelor nu au permis nici măcar înregistrarea jocului pentru analiza tactică ulterioară a partidei de către staff-ul tehnic, așa cum se procedează în fiecare ciclu săptămânal de pregătire al unui joc oficial.

Poliția Locală Ianca ne-a obstrucționat accesul în arena sportivă cu echipamentele video, un polițist local efectiv punând piciorul în pragul ușii de acces, la insistențele oficialilor clubului gazdă. După ce a intervenit observatorul de joc și am fost primiți în stadion, echipa video a fost amenințată că va fi evacuată de poliție dacă va folosi camera video sau orice alt mijloc de a înregistra partida.

De asemenea, delegația clubului nostru a fost trimisă să vizioneze meciul din sectorul alocat suporterilor oaspeți, deși meciul a fost disputat fără spectatori, în ciuda faptului că tribuna principală mai erau prezenți doar observatorul de joc și fostul jucător al Oțelului, Laurențiu Iorga, actual component al formației Viitorul Ianca. Precizăm faptul că în partida tur clubul nostru și-a primit oaspeții de la Viitorul Ianca, așa cum am procedat cu oficialii fiecărei echipe care ne-a vizitat, la Tribuna Oficială a stadionului Oțelul.

Remarcăm astfel o lipsă totală de fair-play față de clubul nostru și suporterii oțelari, SC Oțelul Galați fiind un oponent care a încercat mereu să își respecte adversarii și să obțină victoria doar prin merite sportive. De asemenea, clubul nostru a încercat mereu să asigure suporterilor noștri și uneori, indirect, și fanilor adversarilor transmisiuni în direct obiective, imparțiale, cu scopul de a informa iubitorii fotbalului cu privire la evenimentele fotbalistice și de a promova sportul în comunitățile pe care le reprezentăm în întrecerile sportive.

Vom milita mereu pentru valori precum solidaritate, onestitate și fair-play, atât față de echipele adverse, cât și față de suporterii fotbalului, fără de care spectacolul sportiv nu ar avea sens. Sperăm ca asemenea incidente nefericite să nu mai aibă loc pe stadioanele din România și împreună, întreaga familie fotbalistică, să promovăm respectul în toate activitățile pe care le organizăm.