shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Comunicat de presă SC Oțelul Galați

site

În urma unor articole lansate de conducerea clubului Politehnica Iași în spațiul public, SC Oțelul Galați face următoarele precizări:

Debutul acestui schimb de replici de la distanță a avut loc în săptămâna ulterioară meciului dintre cele două echipe, atunci când antrenorul formației ieșene, Leo Grozavu, într-o apariție publică la postul DigiSport, a făcut anumite insinuări cu privire la „presiunile” făcute de clubul nostru „atât în teren, cât și în afara acestuia”, în ciuda faptului că tocmai echipa noastră a fost sancționată de oficialii partidei, atât pe teren, prin eliminarea căpitanului Costin Ghiocel, cât și în afara terenului, prin acțiunile întreprinse la vestiare după încheierea jocului.

Nu contestăm faptul că intrarea jucătorului nostru a fost una ce a pus în pericol integritatea unui adversar, însă partida ar fi trebuit întreruptă înainte de acea fază deoarece un steward a pătruns în teren chiar în zona de desfășurare a acțiunii. De asemenea, clubul nostru trebuie să sancționeze prezența inoportună a domnului Cornel Șfaițer la vestiarul arbitrilor după încheierea jocului și provocarea unei stări tensionate în zona destinată jucătorilor, antrenorilor și arbitrilor.

De asemenea, nu putem tolera comunicatul emis de reprezentanții clubului Politehnica Iași la adresa managerului nostru tehnic, Dorinel Munteanu, printr-un „atac suburban” așa cum a fost catalogat pe bună dreptate de către mass-media centrală. Cel mai selecționat jucător al echipei naționale și antrenorul care a adus singurul titlu de Campionă din zona istorică a Moldovei ar fi meritat mai mult decât un fals și ironic respect arătat de oficialii formației din Copou. În plus, nu putem tolera mesajul clubului alb-albastru în care practic „dictează” comisiilor jurisdicționale ce sancțiuni să aplice pentru adversari, încălcând astfel grav regulamentele sportive și subminând autoritatea Federației Române De Fotbal.

În aceeași idee, clubul ieșean aduce o atingere gravă a imaginii suporterilor gălățeni, liderii asistenței din eșalonul secund și una dintre cele mai importante prezențe în peisajul fanilor din fotbalul românesc. Ar fi fost de preferat ca oficialii ieșeni să-și îndrepte atenția asupra atitudinii propriilor fani care au distrus zeci de scaune în sectorul rezervat acestora sau să-și îndrume banca tehnică să aibă un comportament mai puțin provocator pentru spectatorii prezenți.

SC Oțelul Galați a fost mereu o echipă respectată în fotbalul românesc, datorită performanțelor deosebite pe care le-a obținut de-a lungul timpului. În plus, comportamentul fair-play al jucătorilor și al suporterilor lor a fost mereu un exemplu de urmat pentru toți cei pasionați de acest sport. De aceea, sperăm ca toți cei implicați să pună întotdeauna fair-play-ul pe primul loc, iar fotbalul să fie practicat într-un spirit de competiție sănătos și de respect reciproc între echipe și suporteri.

SC Oțelul Galați