shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Comunicat de presă

logo-otelul-stire2

Galați, 22 februarie 2017 – SC Oțelul Galați s-a angajat încă de la înființare că va continua tradiția fotbalului gălățean și ca vă face toate demersurile ca numele Oțelul să fie neîncetat punctul de referință sportiv, clubul fanion al orașului Galați și al provinciei istorice Moldova.

Astfel, clubul nostru și-a manifestat încă de la început dorința de a achiziționa direct sau prin intermediul unei licitații publice marca “FC Oțelul Galați”, în scopul păstrării în sânul comunității locale a tradiției și istoriei clubului Oțelul Galați. Cu toate acestea, ținem să subliniem convingerea noastră că aceste valori nu pot fi evaluate din punct de vedere material și considerăm că orice mod de a le tranzacționa nu reprezintă decât o încercare de a profita de pasiunea și efortul depus în peste cei 50 de ani de jucătorii, antrenorii și mai ales suporterii acestei minunate echipe.

În ciuda acestor convingeri, SC Oțelul Galați a dorit și dorește în continuare ca marca și colecția de trofee să revină acolo unde aparțin din punct de vedere moral, mai ales în condițiile în care Fotbal Club Oțelul S.A. a încetat sa mai existe din punct de vedere juridic, fiind dizolvat prin hotărârea Tribunalului București.

Clubul nostru ar fi dorit să participe la licitația organizată de casa de liciații Artmark, însă apreciem că orice cheltuială, mai ales una importantă – minim 10.000  de euro din bugetul clubului nostru, care este constituit din cotizațiile suporterilor, trebuie să fie făcută cu diligență și mai ales să respecte o procedură legală. Am constatat însă cu suprindere că atât casa de licitații, cât și lichidatorul judiciar nu pot să dovedească faptul că dețin în mod legal dreptul asupra mărcii. La solicitările noastre repetate aceștia ne-au pus la dispozitie un certificat de înregistrare a mărcii expirat și totodată nu au putut să dovedescă existența unei cereri depuse în termen de reînnoire a acestei mărci, în conformitate cu prevederile art. 30 alin.1-5 din Legea nr. 84/1998.

Prin urmare, apreciem că, în prezent, lichidatorul judiciar al FC Oțelul SA, precum și casa de licitații sunt într-o gravă eroare din punct de vedere legal, fiind în situatia în care nu pot cesiona drepturile asupra mărcii, aceasta fiind decăzută la OSIM și în acest mod practic nu mai există un obiect al licitației.

SC Oțelul Galați speră ca această situație să fie clarificată cât mai rapid, clubul nostru fiind disponibil pentru a participa la orice demers ce va avea ca temă readucerea „acasă” a mărcii și colecției de trofee și redarea lor comunității gălățene. De asemenea, asociația noastră îi asigură pe suporterii ce sunt alături de noi că vom întreprinde toate acțiunile necesare pentru continuarea și promovarea la cel mai înalt nivel a spiritului „Oțelul Galați”. Împreună pentru Oțelul!