shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Comunicat de presă și informare membri oficiali SC Oțelul Galați

logo-otelul-stire2

Așa cum v-am prezentat zilele trecute prin intermediul unui comunicat de presă, SC Oțelul Galați nu a participat la licitația privind achiziția mărcii și a colecției de trofee FC Oțelul Galați și dorește să aducă anumite precizări atât de necesare pentru cunoașterea situației reale de către suporterii oțelari în special și iubitorii fotbalului în general.

  1. Marca nu este înregistrată SC Oțelul Galați și-a manifestat încă de la început intenția de a licita pentru marca FC Oțelul Galați și colecția de trofee, iar în acest sens a inițiat o corespondență cu organizatorii licitației pentru a putea observa cu exactitate pe ce ar urma să fie cheltuită o importantă sumă din bugetul clubului, buget consolidat în mare parte din cotizațiile membrilor noștri oficiali. Temerile noastre au fost confirmate de reprezentanții Artmark, cei care ne-au trimis o copie a Certificatului de Înregistrare a Mărcii nr. 74537, în care se specifică negru pe alb faptul că marca este valabilă pe o perioadă de 10 ani începând din data de 04.04.2006. Având în vedere că până la data de 04.04.2016, marca FC Oțelul Galați nu a fost reînnoită de către titular în termenul legal de 3 luni înainte de expirare duratei de valabilitate, FC Oțelul SA a pierdut dreptul de folosință al mărcii și inclusiv continuitatea celor 10 ani în care a folosit marca. Fiind conștienți de eroarea în care se află, lichidatorul judiciar și casa de licitații au încercat să se replieze și au demarat procedurile pentru înregistrarea (termenul de reînregistrare nu există în Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, doar cele de înregistrare și reînnoire) unei mărci identice din punct de vedere grafic cu cea din anul 2006, însă fără a mai beneficia de continuitatea din punct de vedere legal care i-ar fi fost oferită dacă ar fi fost reînnoită în termen legal. Trebuie menționat faptul că în documentele publicate de lichidatorul judiciar nu există o cerere în acest sens către Adunarea creditorilor a FC Oțelul SA, iar un asemenea demers nu poate fi făcut de către o societate aflată în faliment, ce nu mai are scop patrimonial și nici nu poate întreprinde activități comerciale. În plus, cererea de înregistrare nu conferă drepturi de folosință asupra mărcii respective, cu atât mai mult dreptul de a organiza licitații și de a obține profit din urma unei posibile tranzacții.
  2. S-a încercat cumpărarea colecției în mod direct Cu toate acestea, SC Oțelul Galați a încercat să evite folosirea imaginii Oțelului într-un război ce nu afectează decât comunitatea de suporteri și numele Oțelul, iar în acest sens a trimis o scrisoare de intenție de achiziție directă a colecției, însă cei abilitați să răspundă au refuzat să facă acest lucru, în ciuda disponibilității clubului nostru de a rezolva această situație incertă care nu face decât rău Oțelului ca și brand.
  3. Licitația nu a avut obiect Din punct de vedere legal, licitația nu a respectat Legea 84/98 – privind mărcile și indicațiile geografice având în vedere că marca FC Oțelul Galați nr. 04537 din 04.04.2006, în momentul licitației fiind decazută din drepturi, așadar licitația a fost nulă de drept. În plus, colecțiile de trofee și tricouri sunt purtătoare de marcă și nici ele nu puteau face obiectul licitației.
  4. SC Oțelul a făcut cerere de înregistrare a mărcii Având în vedere că marca FC Oțelul Galați nu este oficial înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții si Mărci, am considerat de cuviință că asociația noastră este cea mai în măsură să dețină această marcă și am depus o cerere de înregistrare pentru a pune opoziție la cererea de marcă M2017/00736 din 07.02.2017 care a fost vândută în urma licitației, urmând ca solicitarea lichidatorului judiciar să fie lovită de nulitate absolută, având în vedere argumentele prezentate mai sus.
  5. Mărcile complementare nu sunt nici ele înregistrate De asemenea, menționăm că nici mărcile complementare prezentate în lotul scos la licitație, marca aniversară de 50 de ani și cea flancată de lei nu sunt înregistrate la OSIM, în plus acestea având opoziție oficială din partea clubului spaniol FC Barcelona, motiv pentru care nu pot fi nici măcar înregistrate, cu atât mai mult tranzacționate.

În concluzie, SC Oțelul Galați a încercat pe toate căile posibile aducerea acasă a mărcii FC Oțelul Galați, însă nu a putut participa la o licitație ce nu a avut obiect legal, dovadă și opțiunea organizatorilor de a vinde trofeele atât de importante pentru suporterii oțelari alături de o marcă fictivă asupra căreia nu dețin dreptul de proprietate. Îi asigurăm pe toți fanii că demersurile noastre vor continua și că vom face tot ce e posibil ca numele Oțelul să fie stindardul din inimile tuturor gălățenilor! Împreună pentru Oțelul!

ATAȘAMENT: – Descarcă Certificat de Înregistrare a Mărcii     – Descarcă Stare legală a mărcii la OSIM