shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Comunicat: Precizări privind palmaresul

logo-otelul-stire2

Respectând principiul transparenței pe care a fost fondat și își desfășoară activitatea clubul nostru, SC Oțelul Galați dorește să aducă la cunoștința membrilor cotizanți și comunității oțelare anumite aspecte legate de contractul de cesiune privind palmaresul alcătuit din mărcile și colecția de trofee Oțelul Galați.

Astfel, Casa de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații, reprezentantul juridic al cedentului, deținea drepturile cu privire la denumirea și palmaresul clubului  „Oțelul Galați”, cu privire la care s-a emis certificatul de adjudecare nr. 154 din data de 07.07.2017.

Cesionarul, SC Oțelul Galați, ca asociație a suporterilor gălățeni, a reînființat echipa de fotbal cu denumirea „Oțelul Galați”, recent promovată în Liga a III-a, și dorește să dezvolte mai departe activitatea acestei echipe, ca simbol al istoriei sportive a municipiului Galați și al locuitorilor acestuia.

Părțile au ajuns la un consens contractual să asigure preluarea legală de către noul club a palmaresului vechiului club de fotbal Oțelul Galați și a drepturilor asupra denumirii acestuia.

Părțile au convenit că prețul cesiunii, plătibil de către Cesionar Cedentului sau reprezentatului convențional al acestuia, este egal cu plata unei cote de 5% (cinci procente) din drepturile de televizare care vor fi încasate de clubul de fotbal SC Oțelul Galați (seniori) în cazul în care acesta promovează în prima ligă, calculate pe primii doi de activitate în prima ligă.

Pentru evitarea îndoielii, Cesionarul nu va datora prețul cesiunii decât din momentul în care încasează în contul propriu sau în orice alt mod sumele aferente drepturilor de televizare. Scadența prețului cesiunii va fi de 5 (cinci) zile lucrătoare de la data încasării fiecărei rate din drepturile de televizare aferente participării în primii doi ani de activitate în prima ligă.

Conform statutului adoptat de Adunarea Generală a clubului, la articolul 19.6 Consiliul Director are facultăţi depline de a administra finanţele Clubului, conform limitărilor stabilite de dispoziţiile legale aplicabile şi a următoarelor dispoziţii din acest Statut: Consiliul Director nu poate cheltui mai mult de 20% din suma totală bugetată, indiferent de disponibilitatea acestei sume prin venit neprevăzut de către buget, sau care depăşeşte aşteptările. Pentru a cheltui peste această sumă, Consiliul Director va avea nevoie de aprobarea Adunării Generale, o aprobare care va fi acordată cu majoritate simplă a celor prezenţi.

Având în vedere că prețul contractului de cesiune a fost de doar 5% din drepturile de televizare care vor fi încasate de club în cazul în care acesta promovează în prima ligă, hotărârea Consiliului Director a fost una complet statutară, fără a depăși plafonul de 20% din Bugetul veniturilor anuale.

De asemenea, SC Oțelul Galați ține să precizeze, pentru evitarea oricăror neînțelegeri, faptul că preluarea palmaresului nu implică transferului datoriilor sau a orice fel de contracte încheiate de fostul club, astfel încât orice debit către terțe persoane nu cade în sarcina clubului nostru.