shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Cornel Râpă nu a uitat de unde a plecat

Cornel Rapa a devenit membru socios la OtelulCornel Râpă – supercampion cu Oţelul în 2011 – a devenit unul dintre noi, după ce a semnat adeziunea pentru cardul VIP (Gold) de socios. Actualul jucător al celor de la Pogoń Szczecin (prima ligă din Polonia) a ţinut să-şi exprime astfel ataşamentul faţă de echipa care l-a lansat în fotbalul mare. Râpă este al treilea jucător, după Cristian Sîrghi şi Ionuţ Neagu, din generaţia care a câştigat campionatul şi Supercupa în 2011, care vine alături de proiectul suporterilor.

Când eram copil am avut un singur vis: să joc la Oţelul ! (Cornel Râpă)

Născut pe 16 ianuarie 1990 în Galați, Cornel Râpă este un produs 100% gălățean, cu care ne-am mândrit toți pe vremea când evolua în tricoul Oțelului. Acesta a trecut prin toate etapele de formare în cadrul clubului, ajungând om de bază la “satelit”, cu care a fost aproape de o promovare în Liga a 2-a în sezonul 2008/2009. În acelaşi an este adus la prima echipă de către antrenorul Petre Grigoraş, care avea la acel moment probleme mari în ceea ce privește situația lotului, mai cu seamă pe posturile de fundaș lateral. Debutul la echipa mare l-a realizat în același sezon, pe 23 noiembrie 2008, într-un meci pierdut împotriva celor de la FC Argeș Pitești, meci în care a evoluat pe postul de fundaș stânga şi nu în banda dreaptă acolo unde s-a consacrat.

Începând cu sezonul 2009/2010 devine titular incontestabil în apărare, pe banda dreaptă, pe fondul lipsei lui Samoel Cojoc și a accidentărilor lui Cristian Sîrghi (ale cărui începuturi la echipă l-au găsit pe postul de fundaș dreapta). Nu numai prezența constantă în primul 11 al echipei, ci și evoluțiile de calitate îl propulsează încet-încet între viitoarele speranțe ale fotbalului românesc. El va evolua, tot ca jucător de bază, la naționalele de juniori ale României U17, U19 și U21 în mai multe rânduri.
În trei sezoane evoluează în 32, 33, respectiv 30 de meciuri la Oţelul! În sezonul 2010/2011, în care se încununează campion cu Oțelul, a evoluat în toate partidele disputate (33), singurul meci nejucat fiind cel de la “masa verde” cu Pandurii, devenind singurul integralist din întregul lot! Asta demonstrează calitatea sa pe faza defensivă, el nefiind niciodată suspendat pentru avertismente date de arbitri. De asemenea, în cele 33 de partide disputate, nu a fost înlocuit niciodată de către Dorinel Munteanu. Ceea ce la nivel de prezenţe a fost un sezon perfect pentru el, este completat de obținerea unui penalty în meciul cu ASA Tîrgu Mureș și de un gol marcat în victoria cu 3-0, de la Galați, în fața celor de la Universitatea Cluj. Ultima etapă, cea cu Astra Ploieşti, îi aduce și banderola de căpitan.
A fost bineînţeles titular și în meciul de Supercupa României din 2011, câștigat de Oțelul cu 1-0 în faţa Stelei. A participat cu Oțelul în UEFA Champions League în 5 meciuri, în sezonul 2011/2012, înfruntând FC Basel, Benfica Lisabona și Manchester United, însă fără a se face remarcat, ca de altfel întreg lotul.
Cu siguranţă că 2010-2011 a fost un vis trăit cu ochii larg deschişi de către gălăţean care la doar de 21 de ani strânsese amintiri cât alţii nu reuşeau într-o viaţă de fotbalist: a devenit titular incontestabil la Oţelul, a câştigat campionatul şi Supercupa, a jucat alături de Zinedine Zidane într-un meci demonstrativ, a intrat de 5 ori titular la naţionala mare, înfruntând adversari precum Dzeko, Ballotelli, Santa Cruz, Robinho sau Neymar, a devenit căpitan al selecţionatei U21 a României. Mai mult, Cornel Râpă a fost primul jucător din istoria Oţelului care a intrat titular într-un meci oficial al reprezentativei României. De asemenea, fundaşul dreapta a fost integralist în toate partidele jucate sub tricolor şi deţine încă recordul celor mai multe prezenţe în naţională, pentru un jucător de la Oţelul!