shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Cu același elan, indiferent de scor

Oțelul Galați revine astăzi la Sibiu, pe terenul care a găzduit poate cel mai bun meci reușit de roș-alb-albaștri în stagiunea curentă: acel 4-2 cu UTA Arad, joc disputat în fieful lui Hermannstadt, adversarul din etapa curentă. Matematic, încă există șanse de play-off și nu este o greșeală ca mental să fim conectați la acest obiectiv până la finalul sezonului regular.

Cu victorii în duelurile de cinci stele cu Farul Constanța și CFR Cluj, așa cum ar fi fost firesc după prestațiile recente ale elevilor lui Dorinel Munteanu, SC Oțelul Galați ar fi avut acum șanse foarte mari de a prinde campionatul primelor șase. Nu ne mai gândim la celelalte meciuri din care am contabilizat foarte puțin în comparație cu efortul investit: sunt nenumărate partidele din care ai noștri ar fi meritat alte roade, dar nu e timp de frustrări. Poate numai astfel, la foc mic, se călește această echipă pentru anul următor, nu întâmplător i se spune Oțelul.

Este, însă, admirabil că nou-promovata care vine în cea mai mare viteză din Liga 3 și-a propus un target atât de nobil, atingerea play-off-ului, și este mai mult decât satisfăcător că gălățenii sunt încă în cărți cu două etape înainte de împărțirea în două a clasamentului. La un moment dat, se spunea în fenomen că “mai degrabă se va ajunge pe Marte” decât să vedem roș-alb-albaștrii în Top 6. Adevărul nu este nici măcar pe undeva la mijloc, Cisotti, Maciel și ceilalți băieți vor intra pe teren de la ora 17.00 cu gândul la victorie. Cu toate acestea, și fără să intrăm în mini-campionatul celor mai puternice grupări din Superligă, Oțelul va continua cu același entuziasm.

Astăzi, entitatea-fanion a Galațiului revine în deplasare în fața unei echipe din Sibiu după aproape 18 ani. Pe 23 martie 1996, Oțelul întâlnirea în orașul de pe Cibin pe Inter Sibiu: scor final 1-1. Între timp, tot la Sibiu, trupa lui Dorinel făcea instrucție cu UTA, scor 4-2. Se întâmpla în noiembrie 2023. De-ar fi și astăzi bine pentru noi. Forza Oțelul!