Ai noștri, echipa roș-alb-albastră, vin după o nouă remiză pe teren străin, un 0-0 la Petrolul Ploiești și continuă bine sezonul 2024-25 al Superligii. Chiar dacă există și alte opinii, și este minunat să fie așa, trebuie să conștientizăm cu adevărat unde se află Oțelul din punct de vedere sportiv!
Dacă ar fi să ne reamintim vremuri nu de mult apuse, ci trăirile din primăvara anului trecut, ne-am da seama că uneori exigențele celor apropiați cresc cu viteze supraomenești. Nu este neapărat rău, însă nu e și bine de fiecare dată. „Vom promova în Superligă, dar ce vom face acolo?! Vom fi ciuca bătăilor”, iată încă o dată expresia foarte des întâlnită în perioada în care Oțelul trăgea din greu în play-off-ul Ligii 2. Cu un lot închegat încă de când echipa activa în eșalonul al treilea, emblema roș-alb-albastră își schimba în viteză statutul: era nou-promovată la matineu, avea șanse mari de promovare pe prima scenă, iar unii dintre pătimașii ei fani nu o creditau cu șanse de a rezista în fotbalul mare.
„Ce vom face în Superligă dacă vom promova?” Ne va urmări o bună perioadă această probă de defetism care era testată și după primele remize de pe teren propriu din campionatul cel mare. Totuși, mulțumită masei mari de suporteri oțelari, stadionul a fost mai mereu plin la revenirea în liga de elită, echipa a adunat puncte și a fost aproape de topul primelor șase care ar fi dus Dâmbovița mai aproape de Cosmos. Poate acest detaliu a fost omis – Oțelul, ca echipă nou-intrată în Liga 1, ediția 2023-2024, a bătut recordul de invincibilitate în meciurile de pe teren străin din întreaga istorie a fotbalului românesc! Avea să piardă pentru prima dată în deplasare abia în runda 25 a unei competiții cu 30 de etape în sezonul regular (1-2 la Rapid). Iată câte se pot face la revenirea în soccer-ul cu cea mai mare vizibilitate!
Dar întrebarea-preambul suferea și din punct de vedere tehnic. Nimeni nu-și punea pe deplin curiozitatea la treabă. De pildă, ce se poate realiza și în cealaltă întrecere internă în stagiunea regăsirii cu cei mai puternici adversari din țară? Trupa managerului tehnic Dorinel Munteanu, care a trebuit să joace cu același nucleu pe ambele fronturi, a produs rezultate extraordinare și a jucat finala Cupei României care a prilejuit apariția de noi borne: Peluza Roșie de la Sibiu, nebunia unei finale spectaculoase pierdute la loviturile de departajare, de aici rezultând și un baraj de calificare în Conference League, și impresia generală că brandul inegalabil al Galațiului a fost revelația anului trecut.
Noul sezon, așa cum enunța însuși Dorinel Munteanu, venea cu un plus de așteptări. Am luat startul cu o victorie la Botoșani, am învins și campioana pe terenul acesteia, suntem una dintre cele două grupări de Superligă FĂRĂ ÎNFRÂNGERE după șapte runde (cu precizarea că avem o partidă amânată), avem cea mai bună apărare din campionat, însă constatăm cu amărăciune că unii dintre suporterii care se întrebau ce vom face dacă vom reveni în arena leilor sunt dezamăgiți de remiza de la Petrolul. De un 0-0 la 35-36 de grade Celsius la nivelul terenului din Ploiești. Cu toate acestea, pe proprii fani nu te poți supăra: dacă ei te văd cel mai bun din lume, nu trebuie să împărtășești ad litteram această idee. Trebuie doar să te simți și mai motivat, iar vineri seară, cu Sepsi Sf. Gheorghe, cei care dau primii cu piatra să dea și tonul la cântec pe stadion. Ce frumos ar fi, ce mare plus pentru echipă! Forza, Oțelul!
PETROLUL PLOIEȘTI – SC OȚELUL GALAȚI 0-0
Stadion: Ilie Oană, Ploiești. Spectatori: 7.000
Cartonașe galbene: Djuric 33, Lameira 57, Cisse 90+5
PETROLUL: Zima – Ricardinho, Papp, Huja, Dumitriu – Jyry, Keita – Radu (64 Rădulescu), Hanca (64 Akosah-Bempah), Grozav (90+1 Fabricio Baiano) – Tudorie
Rezerve neutilizate: Bălbărău, Eșanu – Boțogan, Bratu, Bucur, Ilie, Mateiu, Stănică, Tolea
Antrenor principal: S. Alagic
OȚELUL: I. Popescu – Maftei (60 Tănasă), Cisse, Stevanovic, Tomasevic – Cisotti, Zivulic, Lameira (73 Teles) – Maciel (60 Adăscăliței), Juric (73 Cojocaru), Djuric (56 Al. Pop)
Rezerve neutilizate: Kovalov – Andronache, Bogaciuc, Chira, Neagu, Rus, Zhelev
Antrenor principal: D. Munteanu
Arbitri: R. Vidican – A. Cerei, A. Vornicu – C. Buși. VAR: S. Colțescu. AVAR: L. Rusandu