shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Dăruire maximă, victorie importantă

Oțelul a intrat pe ultima sută de metri a sezonului 2023-2024 și fiecare zi este importantă pentru ca ziua noastră, ziua de 15 Mai în care Galațiul câștiga Campionatul, să fie tratată cu maximă responsabilitate și în acest an 2024. De aceea, victoriile sunt exact ce le trebuie atât jucătorilor roș-alb-albaștri, cât și minunaților suporteri gălățeni. Astfel am trăit și acest 1-0 cu Hermannstadt.

În stagiunea curentă aveam rezultate pozitive în compania celor mai mulți adversari din Superligă, iar pe unii am reușit să-i învingem chiar de două ori. Cu sibienii, însă, obținuserăm doar o remiză pe teren propriu în campionatul regular, apoi a venit acea înfrângere cu 4-1 din 2 martie 2014. Simțeam nevoia de a lua trei puncte, ai noștri le meritau după un parcurs extraordinar în această primăvară. Oțelul a deschis scorul repede, în minutul 3, prin impecabila lovitură de cap a lui Yabre, din centrarea lui Bodișteanu, apoi până în minutul 10 nu i-a permis adversarului să treacă centrul terenului. Și fără căpitanul Cisotti, aflat în tribună din cauza unei suspendări.

Încurajați frenetic de tribune, favoriții noștri au fost în continuare echipa mai bună, iar din minutul 54 au fost nevoiți să joace și în inferioritate numerică. Era un nou antrenament în cadrul unui meci oficial, o provocare care poate apărea oricând și într-o partidă cu o miză superioară. Dorinel a schimbat, oferindu-le unor jucători sarcini noi, nivelul de dăruire s-a dus înspre maximum posibil, s-a alergat până la ultima secundă, am avut și șansa să mai marcăm. Iar fluierul final a venit ca o izbăvire: victorie importantă pentru clasamentul play-out-ului și încă un challenge oficial bifat pe inima iubitorilor de Oțelul.

SC OȚELUL GALAȚI – FC HERMANNSTADT 1-0 (1-0)

Stadion: Oțelul. Spectatori: 5.000
A marcat: Yabre 3
Cartonașe galbene: Zivulic 17, Teles 40 / Bejan 52, Stoica 75, G. Iancu 83, Neguț 89
Cartonaș roșu: Teles 54

OȚELUL: Pap – Zhelev, Cisse, Yabre, Silva – Lameira (71 Panait), Zivulic (38 Teles), Bodișteanu (71 Tănasă) – Maciel (71 Neagu), Al. Pop (58 Adăscăliței), Malle
Rezerve neutilizate: Stoian – Bordun, Farcaș, Gaitan, Jardan, Rus, Rusevic
Antrenor principal: D. Munteanu

HERMANNSTADT: Căbuz – Medina (46 Butean), Ionuț Stoica, Bejan, Opruț – Balaure, Mino (80 D. Iancu), Biceanu (66 G. Iancu), Jipa (46 Ianis Stoica) – Fonseca (46 Neguț), Paraschiv
Rezerve neutilizate: I. Pop, Muțiu – Antoche, Bucuroiu, Ciubotaru, Oroian
Antrenor principal: M. Măldărășanu

Arbitri: A. Antonie – D. Mitruți, M. Marchidanu – L. Rusandu. VAR: S. Colțescu. AVAR: C. Vatamanu