shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

DOUĂSPREZECE DIN DOUĂSPREZECE

Ionut Codreanu si Nutu Tampau, doi dintre marcatorii de astazi

Ionut Codreanu si Nutu Tampau, doi dintre marcatorii de astazi

Gloria Iveşti – ASC Oţelul Galaţi 1-3(1-1)

Oţelul a încheiat turul de campionat cu o nouă victorie, a 12-a din 12 posibile, aşa cum era de aşteptat, dar după o dispută mai strânsă decât ne-am fi aşteptat, pe terenul de la Iveşti. Anunţat ca derby al etapei, datorită locurilor din clasament, dar şi a formei bune a gazdelor în ultimele etape, meciul nu a dezamăgit, scorul menţinându-se strâns până în ultimele 10 minute, atunci când oţelarii au reuşit desprinderea, spre bucuria celor 40-50 de suporteri care au însoţit echipa.

Prima parte a stat sub semnul echilibrului, deşi a început sub dominarea roş-alb-albaştrilor, care au şi deschis scorul încă din minutul 2, când Ionuţ Codreanu a primit mingea la marginea careului şi a trimis pe jos, la colţul lung.

Au urmat şi alte ocazii foarte bune ale jucătorilor noştri, care s-ar fi putut distanţa rapid, însă gazdele şi denivelările din gazon, altfel în stare bună, au stopat obişnuitul jocul de pase al favoriţilor noştri. Mai întâi Pavel a scăpat singur cu portarul, a şutat pe jos, însă acesta din urmă a respins cu piciorul(12’). Dacă suporterii realizau un adevărat spectacol pirotehnic în tribune, aprinzând al doilea set de torţe şi fumigene, Dajbog nu a vrut să rămână mai prejos şi a trimis un şut foarte bun, de la 40 de metri, prins în doi timpi de goalkeeperul advers(23’). Pe un contraatac Ţâmpău a scăpat pe partea dreaptă, a preferat pasa în locul unui şut, însă mingea nu a fost suficient de puternică, iar fundaşii gazdelor au reuşit să respingă(26’). Pavel a avut o nouă şansă, în urma unei acţiuni prelungite de atac, însă a fost blocat de portar, solicitând(fără efect) şi lovitură de pedeapsă pentru intervenţia acestuia din urmă(31’). Numai două minute mai târziu, în urma unei lovituri de la colţ, Radu a venit lansat şi a trimis cu capul, de la 6 metri, din păcate peste poartă.

De partea cealaltă, iveştenii au replicat prin câteva şuturi de la distanţă şi câteva contre rămase fără rezultat. Profitând de prevederile vechii zicale, conform căreia ocaziile ratate se răzbună, aceştia au reuşit egalarea. În minutul 35 au beneficiat de o lovitură liberă de la 23 de metri, s-a executat direct spre poartă, mingea a fost deviată şi de zid şi s-a oprit în colţul lung al porţii.

Golul le-a turnat plumb în ghete oţelarilor şi le-a dat aripi gazdelor, ca să facem abuz şi de clişee, însă atacurile de pe finalul reprizei au rămas nefructificate, iar la pauză s-a intrat la egalitate.

Partea secundă a fost mult mai bună pentru jucătorii Oţelului, aceştia dominând jocul, dominare concretizată prin crearea mai multor ocazii importante de gol. La cea mai importantă dintre acestea Ţâmpău a urmărit o centrare prea lungă, a trimis înapoi la Radu, acesta i-a pasat lui Ionuţ Codreanu care şi-a făcut obişnuitul număr de magie şi a trimis direct la vinclu, de la 20 de metri, fără nicio şansă pentru portar(58’)!

În minutul 64 Radu a insistat la o minge pe partea dreaptă, a centrat în careu, însă Postelnicu a reluat, cu genunchiul, puţin peste. În minutul 69, Tudosă a trimis pe jos, de la 22 de metri, lângă bară, însă portarul gazdelor a intervenit din nou salvator respingând în corner. Ţâmpău a avut o mare oportunitate, însă, rămas singur cu portarul la 8 metri, a şutat în acesta din urmă, ieşit bine în întâmpinare(71’). Situaţia s-a repetat şi în minutul 78, cu aceeaşi protagonişti, Nuţu reuşind de această dată să marcheze, din unghi, după ce scăpase şi de un adversar. Tot el i-a întors mingea lui Robert Gheorghe, însă şutul acestuia, de la 11 metri, a trecut puţin pe lângă poartă(86’).

În cele din urmă 1-3 a rămas scorul, spre satisfacţia oţelarilor de pe teren, de pe bancă şi din tribune, care au sărbătorit împreună finalul de tur cu maximum de puncte. Ne aşteaptă o pauză competiţională plină de evenimente importante, prilej perfect pentru a pune la punct diverse probleme şi de pregătire a terenului pentru returul de campionat.

SC Oţelul Galaţi: Bordieanu – L. Radu (87’ R. Gheorghe), Scutaru, R. Codreanu, Ciurea – Dajbog (46’ Manău), Postelnicu, I. Codreanu – Ţâmpău, Tudosă (90’ Hanghiuc), Pavel (64’ Păduraru).
În urma acestei partide s-au strâns 424,4 lei din donaţiile suporterilor din Iveşti şi cei veniţi din Galaţi, bani ce vor fi redirecţionaţi spre nevoile echipelor clubului nostru.