shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Ducem recordul mai departe

Victoria de la Cluj-Napoca a roș-alb-albaștrilor lui Dorinel Munteanu este nu doar o confirmare a faptului că reprezentanții Galațiului își văd hotărâți de treabă și după înfrângerile pe teren propriu, ci și prelungirea unui record greu de egalat: perioada de invincibilitate în deplasare a nou-promovatei Oțelul este fără precedent în istoria fotbalului românesc!

Istoria jocului de duminică după-amiază poate fi rezumată astfel, ai noștri fiind deja una dintre cele mai bune formații de deplasare din Superliga: alergare continuă, pressing sufocant, ieșirea accidentaților Cisotti și Bodișteanu, apoi demonstrația pe viu că Oțelul găsește mereu soluții și pe banca de rezerve. Golul golgheterului Alex Pop, după cursa în stil sud-american a lui Maciel, a consfințit o victorie la care puțini cunoscători din fenomen se mai așteptau. Universitatea Cluj, grupare cu foarte mulți jucători experimentați, implicit titrați, cu destule trofee la activ, poate fi cu greu redusă la tăcere. Băieții pentru care vineri ne vom regăsi la stadion au izbutit.

În plus, ca să explicăm și titlul cronicii de față, ei duc mai departe un record incredibil. În întreaga istorie a fotbalului românesc nu există precedent: Oțelul Galați este singura echipă nou-promovată în prima ligă care, după 20 de runde de campionat, nu a cunoscut înfrângerea pe teren străin. Până acum două săptămâni stătea în picioare recordul Rapidului, din stagiunea 2021-22, la revenirea în eșalonul de elită: pierdea la Farul Constanța cu 2-0 în etapa a 18-a.

Iată celelalte perioade de invincibilitate semnate de alte formații nou-promovate în prima ligă:

Sezonul 2022-23: FC Hermaannstadt era învinsă pentru prima dată în deplasare în etapa a 13-a, 0-1 la U Cluj.
Sezonul 2020-21: UTA Arad pierdea în premieră în runda a 12-a la FCSB cu scorul de 3-0.
Sezonul 2013-14: FC Botoșani încheia perioada de invincibilitate în deplasare în săptămâna cu numărul 11 din campionat, scor 1-6 la Pandurii Tg. Jiu.
Sezonul 1966-67: Progresul București rezista până în etapa a 10-a fără eșec pe teren străin. Atunci era depășită de Jiul Petroșani cu 2-1.

Vrem, nu vrem, Oțelul scrie istorie. Vineri, ne revedem cu emoție pe stadion. Forza, Oțelul!

U CLUJ – SC OȚELUL GALAȚI 0-1 (0-1)

Stadion: Cluj Arena, Cluj-Napoca. Spectatori: 7.000
A marcat: Al. Pop 25
Cartonașe galbene: Doukoure 28, Simion 54, Cîmpanu 72, Ilie 89, Nistor 90+1 / Al. Pop 61, Zhelev 65, Silva 68, Zivulic 90+3, Dur-Bozoancă 90+6

U: Iliev – Chipciu, Pițian, Mitrea, Vătăjelu – Simion (68 Manu), Doukoure (59 Fossati) – V. Gheorghe (59 Cîmpanu), Nistor, Stoica (74 Silaghi) – Popa (74 Popa)
Rezerve neutilizate: Gorcea – Miron, Peteleu, Popadiuc
Antrenor principal: I. O. Sabău

OȚELUL: Dur-Bozoancă – Zhelev, Cisse, Lovric, Silva – Cisotti (23 Zivulic), Neagu (62 Jardan), Teles – Maciel (89 Latouchent), Al. Pop (89 Cîrjan), Bodișteanu (23 Tănasă)
Rezerve neutilizate: Stoian – Yabre, Rus, Fatai
Antrenor principal: D. Munteanu

Arbitri: I. Kovacs – V. Marinescu, F. Tunyogi – C. Moldoveanu. VAR: C. Popa. AVAR: R. Vidican