shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

După aproape două luni

Înfrângerea de la Arad, 1-3 cu UTA, venită în urma unui joc bun al echipei noastre în prima repriză, nu poate strica impresia excelentă lăsată de Oțelul în această primăvară. De pe 2 martie nu mai cunoscuserăm înfrângerea. Nu e puțin lucru.

Bun, promovăm, e bine, dar ce vom face în Superliga? Era întrebarea prezentă pe buzele unor suporteri ai Oțelului care parcă nu mai credeau că-și vor revedea echipa iubită în primul eșalon. Trecuseră opt ani de la meciurile care contează cu adevărat, adică pe scena celor mari, iar emoțiile din lupta pentru promovare erodaseră puțin speranța. Ne aducem aminte că roș-alb-albaștrii avuseseră mult de furcă în primăvara anului trecut. Era play-off-ul Ligii 2, așteptările publicului gălățean explodaseră, iar elevii lui Dorinel Munteanu erau nevoiți să facă tot posibilul pentru a nu dezamăgi un oraș trezit de proiectul Neamțului. Am dat lupte dure cu Dinamo, cu Poli Iași, am reușit să obținem biletele de Superligă și, tot mai timid, încă se auzea această întrebare ușor defetistă: Și ce vom face acolo?

Ce să facem, mai avem încă trei meciuri de campionat până la final, am obținut licența pentru sezonul 2024-2025 al campionatului superior din România, dar și pentru competițiile păstorite de UEFA și ne concentrăm și pe Finala Cupei României, din 15 Mai. Să nu ai probleme cu retrogradarea, ba să ai șanse reale de a câștiga play-out-ul și un foarte râvnit trofeu, iată ce poți face în decurs de câteva luni, căci nu s-a consumat încă un an calendaristic de la revenirea în eșalonul de elită. Cerul poate fi limita, trebuie doar să știi cum și mai ales cu ce. Dorinel n-a prins play-off-ul, așa cum anunțase cu mult curaj, dar faptul că poate să aducă la Galați încă un trofeu, după cele două cucerite acum treisprezece ani, este mai mult decât am fi sperat. Este TOTUL!

Prin urmare, înfrângerea de la Arad, un nemeritat 1-3 cu UTA, după o primă repriză foarte bună și după alte ocazii avute după fiecare gol marcat de arădeni, trebuie uitată rapid. Ai noștri au jucat din trei în trei zile timp de aproape două luni și au pierdut pentru prima dată după o lună și trei săptămâni. Sunt oameni, sunt niște oameni grozavi și abia așteptăm să-i revedem mâine acasă, de la ora 13.30, cu FC Hermannstadt. Ne vedem pe stadion? Forza, Oțelul!

UTA ARAD – SC OȚELUL GALAȚI 3-1 (0-0)

Stadion: Francisc Neuman, Arad. Spectatori: 8.000
Au marcat: Omondi 62, Luckassen 78, R. Pop 81 / Cisotti 90+4
Cartonașe galbene: Cisotti 12, Malle 35

UTA: Kucher – Căpușă, Stolnik, Conte, Costa Rodrigues (66 Trif) – Micovschi (84 Lopez), Mihai, Pedro (46 Luckassen) – Omondi, Tudorie (46 Vulturar), Ezekiel (58 R. Pop)
Rezerve neutilizate: Iacob – David, Iurasciuc, Lawrence, Stahl
Antrenor principal: M. Rednic

OȚELUL: Pap – Adăscăliței, Yabre, Cisse, Silva – Cisotti, Zivulic (80 Neagu), Teles (80 Rusevic) – Malle (74 Rus), Al. Pop (63 Lameira), Tănasă (63 Bodișteanu)
Rezerve neutilizate: Stoian – Bordun, Farcaș, Gaitan, Jardan, Panait, Zhelev
Antrenor principal: D. Munteanu

Arbitri: V. Flueran – A. Cerei, A. Vodă – S. Vădana. VAR: F. Andrei. AVAR: F. Mazilu