shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Există viață și după nopțile reci

Oțelul Galați n-a trăit duminică o seară pe măsura așteptărilor, înfrângerea de la Dinamo București, scor 3-1, semănând mâhnire în sufletele roș-alb-albastre care sperau la o nouă victorie. Lumea sportului ne oferă însă o șansă pe care o conștientizăm doar la eșec: peste câteva zile ai șansa de a te revanșa, de a demonstra că poți mai mult.

Înfrângerile nu trebuie justificate, mai ales când intri cu inima deschisă într-o competiție, iar Oțelul nu se putea prezenta altfel la startul Superligii. Numai Oțelul, prin priceperea băncii tehnice, a talentului și muncii jucătorilor și sprijinul necondițional ala suporterilor, a ridicat standardele la întâiul sezon de prim eșalon, după o lungă așteptare de opt ani. Să fii încă în calculele ocupării unei poziții de play-off, cu numai câteva runde înainte de finalizarea campionatului regular, este nu doar o performanță, ci o schimbare de statut, o poziție de pe care acest 1-3 de pe arena Arcul de Triumf pare mai greu de digerat. Dar trebuie măcinat repede, aceasta e șansa sportului, a fotbalului în particular – sâmbătă vom avea o nouă partidă oficială, la Farul Constanța, și vom putea demonstra că nu întâmplător am fost neînvinși pe teren străin până acum câteva runde.

Există viață și după nopțile reci, iar pentru echipele cu suporteri atât de pătimași, așa cum se poate mândri Oțelul, viața pare nelimitată. Și campionii obosesc, darămite echipele care sunt asamblate în regim de urgență într-un eșalon superior, acolo unde, în urmă cu doi ani, când jucai doar în regiunea de est a României, doar visai să ajungi. Nu este o rușine să pierzi, ca să le răspundem fanilor mai exigenți, e rușine să nu te prezinți, să te temi de luptă, să abandonezi. Mai mult, ca să fim în deplină armonie cu încurajările celor mulți, e înălțător să vezi că oameni minunați, atât din Galați, cât și din țară sau străinătate, ne transmit și după acest meci nereușit mesaje de încurajare. Declarațiile de dragoste se fac în zilele mohorâte, cu așa suport nu-ți poate fi frig. Mulțumim, dragi oțelari de pretutindeni!

DINAMO BUCUREȘTI – SC OȚELUL GALAȚI 3-1 (2-1)

Stadion: Arcul de Triumf, București. Spectatori: 7.500
Au marcat: Politic 3, Gnahore 34, Abdallah 81 pen. / Al. Pop 17 pen.
Cartonașe galbene: Amzăr 28, Gregorio 90, Roșu 90+4 / Rus 66, Adăscăliței 71, Silva 90+6

DINAMO: Golubovic – Patriche, Velkovski, Homawoo – Moura, Gnahore, Pavicic (82 Roșu), Amzăr (Bordușanu) – Milanov (82 Ilic), Abdallah (82 Gregorio), Politic (53 Iglesias)
Rezerve neutilizate: Răilean – Bani, Costin, Grigore, Irimia, Neagu
Antrenor principal: Z. Kopic

OȚELUL: Stoian – Zhelev (46 Rusevic), Cisse, Lovric, Silva – Cisotti (46 Zivulic), Lameira, Teles (69 Cîrjan) – Maciel (57 Adăscăliței), Rusevic, Bodișteanu (46 Rus)
Rezerve neutilizate: Pap – Gaitan, Ghiocel, Yabre, Tănasă, Farcaș, Jardan
Antrenor principal: D. Munteanu

Arbitri: A. Moroiță – A. Constantinescu, I. Dumitru – C. Marcu. VAR: C. Popa. AVAR: V. Avram