shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Focus pe adversar: Metalul Buzău

focus-otelul-buzau

SC Oțelul Galați va evolua sâmbătă, 19 martie, pe teren propriu, în compania formației Metalul Buzău, într-o partidă ce va conta pentru etapa 17 a Ligii 3, seria 2. Ne îndreptăm astfel atenția către oponenții noștri în această ediție a rubricii „Focus pe adversar”: Metalul Buzău.

Metalul Buzău a fost fondat în anul 1954 de către Întreprinderea de Utilaj Tehnologic (IUT) Buzău și reprezintă cel mai vechi club de fotbal din Crâng. Clubul a evoluat în divizia județeană până în 1966 când a promovat în Liga a III-a. În 1971 a avut loc o reorganizare fotbalistică în oraș, astfel fiind fondată FC Gloria Buzău, care a preluat o parte din jucătorii Metalului și locul acestuia în Divizia C. Echipa Metalul a fost reînființată în 1982, iar în 1996, în urma asocierii cu CORD Buzău, și-a schimbat numele în Metalcord Buzău. După sezonul 2005–2006, echipa a retrogradat din Liga a III-a. În 2007 clubul a revenit la denumirea Metalul, iar 10 ani mai târziu a reușit să revină în cel de-al treilea eșalon, unde evoluează și astăzi. Echipa își dispută partidele pe teren propriu pe Stadionul Cornel Negoescu, terenul al doilea al complexului sportiv din Buzău, terenul având gazon artificial începând cu anul 2007. Printre cei mai importanți jucători ai celor de la Metalul Buzău se numără Sebastian Ghinga (fundaș – Sportul Studențesc, Gloria Buzău, FC Botoșani, Academica Clinceni, Sepsi, Petrolul), Sorin Ispir (mijlocaș – Victoria Brănești, Concordia Chiajna, Academica Clinceni, FC Voluntari), Adrian Moldovan (atacant – Politehnica Iași, Unirea Slobozia, Ceahlăul Piatra Neamț), Călin Toma (fundaș – Gloria Buzău, Ripensia Timișoara) și Andrei Pavel (atacant – Ceahlăul Piatra Neamț, SC Bacău, Aerostar Bacău, Foresta Suceava). Echipa este pregătită de doi foști jucători ai Oțelului, antrenorul principal Valentin Stan fiind la un moment dat în lotul oțelar, dar  a evoluat mai mult pentru concitadina Dunărea, în timp ce antrenor secund este Adrian Toma, fostul fundaș dreapta al roș-alb-albaștrilor la începutul anilor 2000.

Sezonul în cifre

În actuala stagiune a Ligii 3, Metalul Buzău ocupă locul 3 al clasamentului, acumulând 30 puncte în 16 partide disputate, înregistrând 9 victorii, 3 rezultate de egalitate și 4 înfrângeri. Golaverajul este unul pozitiv (+24), în urma celor 41 de goluri marcate și 17 de goluri primite. Cea mai categorică victorie a fost consemnată în etapa 4, în partida Metalul Buzău – Sportul Chiscani 8-1, în timp ce cel mai sever eșec a fost administrat chiar de oțelari, în runda cu numărul 8, în jocul Metalul Buzău – SC Oțelul Galați 1-3.

Ultimul meci

Liga 3, etapa 16 | 12 martie 2022

Metalul Buzău – CSM Focșani 1-2

Meciuri directe

Bilanțul întâlnirilor directe înclină în favoarea oțelarilor, echipa noastră reușind să câștige 2 meciuri în ultimele 3 partide oficiale disputate, golaverajul fiind și el de partea roș-alb-albaștrilor. 6-3. În tur, SC Oțelul Galați a câștigat, scor 1-3 (1-1), golurile oțelarilor fiind marcate de Vasile Jardan (24), Dumitru Demian (52) și Juri Cisotti (72).

Jocul SC Oțelul Galați – Metalul Buzău  se va disputa sâmbătă, 19 martie, cu începere de la ora 15:00, pe stadionul Oțelul. Fiind primul joc al echipei noastre pe teren propriu fără restricții după doi ani, conducerea clubului a venit în întâmpinarea tuturor fanilor ce vor să revină pe stadionul Oțelul și oferă intrarea gratuită astfel încât arena noastră să fie din nou plină de viață și culoare. #ImpreunaPentruOtelul