shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Formarea unei echipe competitive de gălățeni, obiectivul strategic al noului sezon

otelul-logo-19

Întrunit în ședință statutară, Consiliul Director al SC Oțelul Galați a dezbătut și elaborat strategia din punct de vedere sportiv pe care clubul o va adopta în sezonul competițional 2019/2020 al Ligii 3.

Astfel, având în vedere situația actuală a grupării oțelare, membrii Consiliului Director au decis ca obiectivul principal în noua stagiune să îl reprezinte formarea și pregătirea unei echipe alcătuită din jucători promovați din cadrul Centrului de Copii și Juniori, alături de jucătorii gălățeni care au activat și în sezonul precedent pentru culorile roș-alb-albastre. Astfel, formația ce va reprezenta Oțelul în noul sezon va avea în mare parte în componență jucători născuți și crescuți în Galați ce vor avea misiunea de a practica un fotbal atractiv pentru suporteri, iar dezvoltarea acestui nucleu să permită formarea unei echipe competitive care în viitor să atace și obiective mai îndrăznețe.

De asemenea, se va acorda o importanță sporită sectorului juvenil, cu scopul inițierii, formării și perfecționării unor grupe care să performeze la un nivel cât mai înalt, totodată urmând a avea loc acțiuni pentru promovarea fotbalului și a sportului ca un mod de viață sănătos în rândul comunității.

Pentru a putea pune în practică noua strategie a clubului, aceea de a forma o echipă tânără și competitivă, antrenor principal al formației de seniori a fost desemnat Alexandru Ciobanu, tehnician în vârstă de 33 de ani ce a activat în cadrul clubului nostru și în sezonul 2017/2018, ocupând aceeași funcție. Acesta își va contura staff-ul tehnic în zilele următoare, iar componența acestuia va fi anunțată în scurt timp. În același timp, îi mulțumim lui Tudorel Pelin pentru activitatea desfășurată ca antrenor al echipei în stagiunea precedentă!

A

Alexandru Ciobanu s-a născut la Galați, pe 6 ianuarie 1986, iar cariera în fotbal a început-o la Oțelul, unde a activat timp de 8 sezoane la grupele de juniori ale clubului. A făcut pasul în fotbalul profesionist la CSM Rm. Sărat (Liga 3), dar a evoluat și la FC Botoșani (Liga 2). După încheierea carierei de jucător, a debutat în domeniul antrenoratului și de-a lungul timpului a activat la cluburi precum CF Brăila (L2), CSM Rm. Sărat (L3), Gloria Buzău (L2), Delta Tulcea (L2), CSM Rm. Vâlcea (L2), Al Orouba (Oman L1) și FC Metalosport Galați (L3) din postura de antrenor secund și preparator fizic. A fost principal la formația secundă și cea U19 a clubului de ligă secundă, CSM Rm. Vâlcea, dar și interimar la formația Al Orouba. În 2012, a obținut Licenta „A” UEFA în cadrul Școlii Federale de Antrenori, iar din 2014 deține și licența de preparator fizic. A fost cooptat în staff-ul formației noastre în vara anului 2017, în funcția de preparator fizic al echipei, iar în luna octombrie a fost promovat drept antrenor principal, post pe care l-a ocupat până la finalul sezonului 2017/2018. În precedenta stagiune a Ligii 3 s-a ocupat din nou de pregătirea fizică a lotului oțelar, iar în prima parte a acestui an a antrenat formația de prima ligă din Oman, Al Orouba.

Susținem împreună viitorul fotbalului gălățean, Oțelul se călește din nou cu gălățeni, atât cu cei din tribune sau peluze, cât și cu cei din teren! #ViitorDeOtel