shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Formatul competițional al Ligii 2, sezonul 2022/23

jucatori-suporteri

Noul sezon al Ligii 2 va debuta pe 6 august 2022 și va avea în componență 20 de echipe. Se va juca în sistem fiecare cu fiecare, doar tur, conform tragerii la sorți. Sezonul regulat trebuie să intre în pauză până la startul Cupei Mondiale (finalul lunii noiembrie), ceea ce presupune și etape intermediare.

După această primă parte de campionat, liga se va împărți în play-off: primele șase clasate (vor juca fiecare cu fiecare, tur-retur) și play-out: două grupe de câte șapte echipe ( care la randul lor vor juca fiecare cu fiecare, tur-retur). Primele două clasate din play-off promovează direct, iar locurile 3 și 4 vor juca baraj de promovare (tur-retur) cu locurile 13 și 14 din Liga I. Ultimele două din cele șapte echipe din fiecare grupă de play-out retrogradează direct în Liga a III-a, iar echipele clasate pe locul 5 în fiecare dintre cele două grupe se vor întâlni între ele, în dublă-manșă, iar învinsa va retrograda.

Lotul SC Oțelul Galați va avea reunirea joi, 23 iunie, iar primul meci amical se va disputa pe 9 iulie, pe teren propriu, cu FCSB. În perioada 11-23 iulie va avea loc un stagiu de pregătire centralizat, în care se vor disputa și jocuri de verificare, dintre acestea fiind deja confirmate cu FC Buzău (13 iulie) și Unirea Slobozia (16 iulie). Prima etapă în noua stagiune este programată sâmbătă, 6 august.