shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

FOTBAL CU SUPORTERI: SC Oţelul – SSC Farul – sâmbătă, ora 13.00

14470633_1277896925568490_2984063314754215981_nSuporter Club Oţelul Galaţi dispută sâmbătă, 11 februarie, de la ora 13.00, o partidă de verificare împotriva celor de la Suporter Spirit Club Farul Constanţa. Deşi doar un meci amical, partida se anunţă a fi un examen greu pentru băieţii noştri, cei de la Farul fiind o echipă puternică pentru acest nivel. Indiferent de orgoliile puse în joc, cel mai important este că prin această partidă se promovează fotbalul pentru suporteri, fotbalul jucat din pură pasiune şi doar cu scopul de a oferi un spectacol pentru cei prezenţi în tribună. Sperăm că această surpriză pregătită suporterilor şi în general iubitorilor sportului din Galaţi să fie apreciată cum se cuvine şi la începutul meciului, tribuna să fie neîncăpătoare. Suntem siguri că ochii întregii ţări vor fi aţintiţi sâmbătă spre Galaţi datorită acestei partide între două echipe de tradiţie a României care au luat-o de la capăt.

Vom putea deci vedea, de ce fotbalul este frumos doar atunci când are spectatori în tribune şi de ce e necesar ca astfel de echipe să ajungă din nou în prim plan.

După cum e de aşteptat, cele două echipe se întâlnesc pentru prima oară în scurta lor istorie, însă întâlnirile dintre oţelari şi farişti sunt obişnuite în fotbalul românesc din primele două divizii.

Prima întâlnire dintre formaţia gălăţeană şi FC Constanţa (cum era denumită Farul atunci) a avut loc la Galaţi, pe 13 noiembrie 1983, în cadrul Diviziei B, când scorul a fost egal 1-1. În retur constănţenii s-au impus cu un neverosimil 5-0. Per total însă, Oţelul şi Farul Constanţa s-au întâlnit în 44 de ocazii la nivelul primelor două ligi ale fotbalului românesc. Bilanţul este net în favoarea noastră, cu 21 de victorii, doar 13 ale constănţenilor, în timp ce restul de 10 meciuri s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este tot în favoarea roş-alb-albaştrilor care au 54 de goluri marcate şi 45 primite

În acest moment SC Oţelul Galaţi ocupa primul loc al Ligii a IV-a Galaţi, cu 36 de puncte după 12 meciuri jucate (un meci mai puţin disputat decât restul de urmăritoare),  iar SSC Farul Constanţa se afla pe acelaşi loc în Liga a IV-a Constanţa, cu 57 de puncte după 19 partide disputate. Ambele formaţii sunt neînvinse în acest campionat!

Partida dintre SC Oţelul Galaţi şi SSC Farul Constanţa se dispută pe stadionul „Siderurgistul”, iar pentru oaspeţii noştri de mâine spunem că se poate ajunge la el foarte uşor, urcând de la trecerea BAC până la primul sens giratoriu.