shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Fotbalul ne va premia

Rezultatul de egalitate de la Ploiești, Petrolul – SC Oțelul 2-2, livrează nu doar punctul care păstrează reduta roș-alb-albastră invincibilă pe terenurile străine din SuperLiga, ci și impresia tot mai pregnantă că echipa lui Dorinel Munteanu produce fotbal indiferent de statutul adversarului. Nu există întâmplare în jocul Oțelului, iar fotbalul sigur îi va premia pe fanaticii pentru care flacăra dintre furnale nu s-a stins niciodată.

Nici marile forțe care se clădesc peste noapte, în baza unor bugete astronomice, nu pot funcționa perfect de la prima cheie. Iar dacă se întâmplă, e numai rodul hazardului, nu neapărat și rezultatul exclusiv al managementului. Suporterii adevărați ai Oțelului știau că drumul în SuperLiga nu va facil. Poate doar cei mici, care eventual nu pricep încă mecanismul, visau la opt victorii din opt partide. Optimiștii cu experiență vedeau și ei puncte cu nemiluita, dar de la firul ierbii, cu două antrenamente pe zi, cu partide încinse în liga celor mai mari din România și cu presiunea de a mulțumi miile de fani veniți pe stadion și alte zeci de mii care suferă din fața diverselor aplicații video, lucrurile se trăiesc altfel. Poate și din acest motiv, un mesaj în social-media sub forma unei întrebări retorice de genul “jucăm și noi ceva?” nu reclamă neapărat o polemică.

După 2-2 cu Voluntari, rezultat nedrept care a trebuit uitat de urgență, așa cum clama Dorinel Munteanu, ai noștri au mers cam cu aceiași jucători în două deplasări programate în decurs de numai trei zile: 3-1 la FC Bacău, în Cupă, și 2-2 la Petrolul, după ce gazdele au avut 2-0, ba chiar și o bară a lui Grozav, “care putea face 3-0 și meciul s-ar fi încheiat”, după cum afirmau reprezentanții clubului prahovean. 3-0 ar fi putut produce și Galațiul cu FC Voluntari, ba chiar la 2-0 ar fi meritat chiar să aibă jucător în plus, dar s-a încheiat nedecis. De asemenea, la Ploiești, “Străjerii Moldovei” ar fi putut conduce cu același 3-0 încă din prima repriză.

Și nu este o exagerare: Cisotti a smuls un penalti, tot el a încercat să-l transforme, pentru că astfel se comportă un căpitan veritabil. Dă tonul, manifestă curaj, chiar dacă uneori, așa cum s-a întâmplat și vineri seară, irosește o șansă mare de a-și aduce tabăra în avantaj. Pentru noi, cei de pe margine, o asemenea deziluzie poate că ne-ar fi trimis în tribună sau direct acasă, din proprie inițiativă: cu telefonul închis, am fi refuzat și dialoguri de complezență cu apropiații. În liniște, fără bruiajul celor din jur, îți poți consuma altfel o dramă, fie ea și a ratării unei lovituri de pedeapsă. Nu și italianul care ne poartă banderola. El s-a descotorosit grabnic de sentimente (totuși, nu știm ce era în sufletul său) și a pulsat mai departe.

În timp ce noi, cei din afara terenului de joc, ne tânguiam și creionam condamnări, Juri a tras după el linia mediană, iar Oțelul producea fotbal de calitate: Bodișteanu, lansat singur cu portarul, a fost blocat de cei aproape doi metri ai lui Zima, goalkeeperul Petrolului oprind in extremis și lovitura de cap a lui Pop, din 7 metri! N-a fost 3-0 pentru noi, ci 1-0 pentru localnici, Jair înscriind cu un șut din mijlocul careului. După pauză, același atacant a profitat de o situație încâlcită în 6 metri și a făcut 2-0, scor cumplit de injust. Totuși, oțelarii, ca și după egalul absurd cu ilfovenii, brăzdați de diverse trăiri, n-au renunțat și fotbalul le-a zâmbit.

Abia intrat pe teren, Tănasă a recuperat și i-a trimis lui Pop, atacantul nostru născut la Buenos Aires pasând cu exteriorul pentru Maciel, gol cu o execuție fină din câțiva pași, apoi Teles a creat ca un dirijor reușita de 2-2 a lui Cisotti. Da, Cisotti era încă pe gazon, transpira în continuare pentru echipă și puncta ca un vârf veritabil: 2-2! Șarjele noastre au continuat, Teles și Tănasă fiind anihilați de portar în 8-9 metri, iar de pe margine erau aruncați încă doi oameni de ofensivă. Dorinel simțea că pot fi obținute toate punctele, nou-promovata din sud-estul României demonstra că nu se teme și că nu renunță doar pentru că are în cont un punct.

Oare să rămână atât de cinic fotbalul cu noi? Nu avem niciun motiv să nu credem că VA FI BINE!

PETROLUL PLOIEȘTI – SC OȚELUL GALAȚI 2-2 (1-0)

Stadion: Ilie Oană. Spectatori: 8.000
Au marcat: Jair 30, 53 / Maciel 60, Cisotti 65
Cartonașe galbene: Doua 89 / Zhelev 61, Teles 69, Neagu 86, Zivulic 90+1

PETROLUL: Zima – Papp, Garutti, Țicu – Doua, Hanca (82 Dumitriu), Seto (61 Diomande), Jair, Musi (82 Rădulescu) – Petrovic (61 M. Roman), Grozav
Rezerve neutilizate: Eșanu – Justiniano, Purtic, Constantinescu, Răducan
Antrenor principal: F. Pîrvu

OȚELUL: Dur-Bozoancă – Adăscăliței, Yabre (59 Neagu), Lovric, Zhelev – Cisotti, A. Lopez (46 Zivulic), Teles – Maciel (75 Fatai), Al. Pop (76 Cîrjan), Bodișteanu (59 Tănasă)
Rezerve neutilizate: Stoian – Jardan, Miguel Silva, Serrao
Antrenor principal: D. Munteanu

Arbitri: S. Colțescu – S. Gheorghe, A. Popescu – O. Robu. VAR: C. Trandafir. AVAR: M. Grigoriu