shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Glorie Galațiului!

Oțelul a jucat o nouă finală de Cupa României. La 20 de ani de la actul cu Dinamo București și exact la 13 ani de la seara unică în care Galațiul devenea, în premieră pentru un oraș din Moldova, Campion al României. De data aceasta, am trăit un 15 Mai apăsător, cu un deznodământ imposibil de acceptat, însă va rămâne ziua noastră, ziua în care mii de gălățeni s-au unit sub roș-alb-albastru pentru a-și cânta dragostea față de culori.

Anul trecut, pe 15 Mai, încă nu eram promovați în Superliga, mai aveam nevoie de o victorie în ultima etapă. 15 Mai e brand, nu mai avea nevoie de nimic în plus. E reperul nostru încă din acea seară călduroasă din 2011. Dacă ne-ar fi spus cineva că în 2024 ne vom strânge cu toții pe 15 Mai la câțiva pași și o bătaie de inimă de încă un trofeu, l-am fi acuzat de suprarealism. Cu toate acestea, Galațiul și-a trimis peste 3.000 de reprezentanți la Sibiu exact la jumătatea acestei luni, când ceasul istoriei roș-alb-albastre bate așa cum numai noi, cei care iubim Oțelul, simțim cu toată ființa. La gară, în Piața Mare, pe bulevarde și pe stadionul Municipal din orașul de pe Cibin, ai noștri, echipați în roșu, au impresionat gazdele finalei și adversarii, care de asemenea s-au comportat exemplar, scriind o pagină pe care peste ani le-o vom arăta cu mândrie nepoților. Peluza Roșie a acestei finale, una spectaculoasă din toate punctele de vedere, devine o carte de vizită nu doar pentru pasiunea Galațiului nostru, dar și pentru fenomenul ultras din Balcani. Cuvintele sunt puține, ele nu se scriu, ci au fost scandate până după loviturile de departajare de frații noștri prinși în acea mare roșie fără precedent. Cu mâna la inimă le transmitem că-i iubim. Glorie lor!

CORVINUL HUNEDOARA – SC OȚELUL GALAȚI 2-2 (1-1, 3-2 lov. departajare)

Stadion: Municipal, Sibiu. Spectatori: 11.703
Au marcat: Coman 39, Manolache 74 / Rusevic 27, 58 pen.
Au transformat lovituri de departajare: Manolache, Bradu, Hergheligiu / Cisotti, Silva
Au ratat lovituri de departajare: Coman, Pîrvulescu / Gaitan, Lameira, Ghiocel
Cartonașe galbene: Lică 25, Neacșa 34, I. Pop 108 / Cisotti 34, Silva 72, Cisse 90+9

CORVINUL: Lefter – Iacob, Lică (90+2 Chindriș), Manolache, Velisar – Bradu, Hrezdac (119 Hergheligiu) – Lupu, Neacșa (88 I. Pop), Pîrvulescu – Coman
Rezerve neutilizate:
Antrenor principal: F. Maxim

OȚELUL: Pap – Zhelev, Yabre (120 Ghiocel), Cisse, Silva – Cisotti, Zivulic, Lameira – Maciel (76 Malle), Rusevic (76 Gaitan), Bodișteanu (66 Tănasă)
Rezerve neutilizate: Stoian –
Antrenor principal: D. Munteanu

Arbitri: M. Bîrsan – V. Urzică, I. Bucsi – F. Andrei. VAR: R. Vidican. AVAR: S. Kovacs