shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Greșelile din care vom învăța

Întreaga suflare oțelară a avut un weekend mohorât, un sfârșit de săptămână căruia i-a fost răpită exuberanța care ne domina până în minutul 77 al jocului cu FC Voluntari. Numai un meteorit sau cine știe ce altă nenorocire ne-ar fi putut anula șansa victoriei. Și, totuși, s-a întâmplat: după un meci solid și un 2-0 care ușor se putea majora, formația de lângă București a profitat de două nesincronizări în defensiva noastră și a plecat cu punct. Caracterele puternice ies în evidență în momentele dificile. Vom răzbi, nu-i așa?

Din nefericire, în contextul ultimelor evenimente sociale, ne aducem aminte că termeni ca “dramă” sau “tragedie” nu au ce căuta într-o arenă sportivă, cu toate că tuturor roș-alb-albaștrilor le-a crescut brusc tensiunea în ultimele minute ale partidei de vineri seară. După un meci în care contase numai Oțelul, chiar și după pauză, întrucât lovitura de cap a lui Nemec din minutul 56 fusese SINGURA ocazie de gol a echipei ilfovene, este ilogic să nu aduni 3 puncte la zestrea pentru care băieții lui Dorinel Munteanu chiar transpiră etapă de etapă. Dar s-a întâmplat, întrucât entuziasmul unei seri caniculare, cu o trupă inimoasă care făcuse un joc perfect din punct de vedere tactic, poate fi trădat de o eroare umană.

Pe cine să ne răzbunăm, pe bravii noștri jucători care ne-au promovat din 3 în 2, apoi din 2 în 1, pe cei care au scos mingi pe care scria gol la Craiova și în alte evenimente ale SuperLigii? Ar fi absurd. Cine n-a greșit niciodată în viață?

Să dăm vina pe arbitraj, în ciuda faptului că oficialii VAR ar fi trebuit să intervină la atacul cinic, extrasportiv, al lui Paz asupra tânărului Tănasă, iar Oțelul, la 2-0, să aibă și om în plus din minutul 72? E tardiv, e și contraproductiv. Sunt, însă, lecții din care această echipă, Oțelul – X Men, așa cum este denumită de presa de specialitate, cu siguranță va învăța. Se va scutura de imperfecțiunile inerente ale unei nou-promovate care – o spun rezultatele de până acum – A CONTAT în fiecare dispută din sezonul 2023-2024. Chiar dacă n-a reușit aceeași prestație de fiecare dată.

Golurile lui Cisotti și Pop și ratările lui Tănasă, Maciel și Jardan, ca să le pomenim pe cele mai importante, vor avea o soartă mai bună. Măcar pentru seniorii și copiii cărora li se prelingea o lacrimă pe obraz după minutele de prelungire, pentru toți cei care trăiesc și respiră Oțelul și pentru că le-a fost imposibil să înțeleagă anii în care singura campioană a Moldovei a lipsit din peisajul care contează. Doar ÎMPREUNĂ vom fi mai buni.

SC OȚELUL GALAȚI – FC VOLUNTARI 2-2 (2-0)

Stadion: Oțelul. Spectatori: 9.000
Au marcat: Cisotti 28 pen., Al. Pop 41 / Dumiter 77, A. Niță 80
Cartonașe galbene: Lopez 78 / Aliji 14, Rață 31, Răduț 75, Paz 88

OȚELUL: Stoian – Adăscăliței, Yabre, Lovric, Zhelev – Cisotti, A. Lopez (90+2 Zivulic), Teles (90 Jardan) – Maciel, Al. Pop (81 Cîrjan), Tănasă (81 Bodișteanu)
Rezerve neutilizate: Dur-Bozoancă – Ghiocel, Farcaș, Neagu, Dimitrov
Antrenor principal: D. Munteanu

VOLUNTARI: Vâlceanu – Ricardinho, Paz, Matricardi, Boboc – Sigurjonsson (46 Dumiter), Crepulja (74 Cocian), Rață (46 Florea) – Aliji (46 Răduț), Nemec, Andrei (74 A. Niță)
Rezerve neutilizate: Andres, Armaș, Fernandez, A. Munteanu
Antrenor principal: M. Dună

Arbitri: H. Feșnic – A. Cerei, D. Lucaciu – C. Marcu. VAR: S. Costreie. AVAR: A. Filip