shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

#ImpreunaPentruOtelul la Derbiul Moldovei

Oțelul revine pe teren propriu și sună adunarea: de la ora 20.00, cu toții pe stadion pentru ultimul joc din sezonul regular. Adversar ne este Politehnica Iași, echipă împotriva căreia se poate spune că disputăm derbiul acestei regiuni istorice.

Precizare din capul locului: Derbiul Moldovei nu poate fi disputat de alte echipe, ingredientul principal trebuie să fie Oțelul Galați, singura campioană a regiunii. Sintagma a mai fost utilizată în audio-vizual și fără ca formația noastră să fie distribuită în partida respectivă: în afara faptului că trofeul Ligii 1 nu se regăsește în altă parte a Moldovei, conform statisticilor all-time ale fotbalului românesc un singur alt club din această regiune istorică a bifat mai multe meciuri pe prima scenă decât Oțelul. Este vorba despre FCM Bacău, grupare dispărută din peisaj. Roș-alb-albaștrii sunt urmați în această ierarhie de Politehnica Iași, Ceahlăul Piatra Neamț, FC Botoșani și FC Vaslui.

Derbiul de astăzi are nevoie de noi toți, mai ales că a trecut ceva vreme de la ultima victorie pe teren propriu împotriva Iașului, o echipă care, nou-promovată în Superliga ca ai noștri, a reușit un sezon decent, cu câteva rezultate surprinzător de bune. În arhive am găsit un succes al oțelarilor din stagiunea 2004-2005, un 1-0 obținut pe stadionul Dunărea, prin golul lui Cristian Crăciun (în imagini, titlul de pe prima pagină a ziarului Viața Liberă).

Pentru o mai bună clasare la finalul sezonului regular, situație care ar veni la pachet cu un program avantajos în play-out, și pentru bucuria de fi iarăși #ImpreunaPentruOtelul, Forza Oțelul!