shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

În multe zile eroi, alteori oameni

Sunt puține lucruri de spus după meciul de sâmbătă, de la Sibiu, 1-4 cu Hermannstadt, dar ne asumăm înfrângerea fără a încerca să căutăm motive. Știm că oamenii care până mai ieri erau eroi au capacitatea de a urca încă o dată pe pisc. Următorul prilej? Pe 11 martie, cu Politehnica Iași, în ultima rundă a sezonului regular.

Ne-am putea gândi la ghinionul din penultimul minut al primei reprize? Tehnologia n-a putut demonstra negru pe alb că faultul lui Cisse s-a produs în suprafața de pedeapsă, iar această conjunctură nefavorabilă ni s-a întâmplat tocmai nouă. Ca și în alte situații din acest sezon. Curat ghinion, după o jumătate de repriză în care reduseserăm la tăcere o echipă foarte bună a Superligii, pe terenul acesteia, acolo unde jucaserăm excelent și cu UTA Arad în toamnă. Trecuserăm peste golul de 1-1, și acela picat parcă din cer, nu ca o consecință a duelului de până atunci. Și numai cine nu a fost vreodată într-o competiție serioasă nu înțelege cât de frustrant este să pleci la cabine după un gol din penalti pe care nici adversarii nu-l scontaseră.

A nu se înțelege că acuzăm arbitrajul, doar scoatem în evidență încărcătura emoțională pe care o echipă cu adevărat inimoasă trebuia s-o gestioneze după zeci de minute în care se comportase ireproșabil. Eroii roș-alb-albaștri își arătau limitele pur terestre, redeveneau oameni. Ei, cei care izbutiseră să răstoarne munții. Orice înfrângere doare, nu poți simți decât disconfort după acest 1-4, însă noi, Oțelul, a trebuit să ne întoarcem în Superligă după o dispariție. Așadar, am avut dureri și mai mari. Fără Speranțele de Oțel nu ne-am fi reîntors în atmosfera care contează și este important să ne punem fiecare în pielea celui care, după o zi nefastă, trebuie să demonstreze că poate mai mult. Oțelul a demonstrat-o. Poate să urce iarăși: ce zici, nu vii pe 11 martie să lupți alături de echipă pentru o nouă victorie? Mulțumim! Știam că putem conta pe tine. Forza, Oțelul!

FC HERMANNSTADT – SC OȚELUL GALAȚI 4-1 (2-1)

Stadion: Municipal, Sibiu. Spectatori: 6.000
Au marcat: I. Stoica 26, 49, Paraschiv 44 pen., Neguț 86 / Teles 12
Cartonașe galbene: Murgia 79, Fonseca 84, Bejan 90+3 / Cisse 25, Cîrjan 82, Zivulic 83

HERMANNSTADT: Căbuz – Butean, Găman, Bejan, Opruț – Balaure (70 Oroian), Murgia (80 Biceanu), Mino, I. Stoica (70 Jipa) – C. Iancu (70 Neguț), Paraschiv (80 Fonseca)
Rezerve neutilizate: Muțiu, I. Pop – Antoche, Ciubotaru, D. Iancu, Medina, N’Goma
Antrenor principal: M. Măldărășanu

OȚELUL: Pap – Zhelev, Cisse, Ghiocel, Silva (56 Malle) – Cisotti, Lameira (56 Zivulic), Teles – Maciel (78 Cîrjan), Al. Pop (62 Rusevic), Tănasă (56 Rus)
Rezerve neutilizate: Stoian – Adăscăliței, Bordun, Farcaș, Gaitan, Jardan, Yabre
Antrenor principal: D. Munteanu

Arbitri: S. Kovacs – A. Cerei, I. Bucsi – I. Demetrescu. VAR: H. Feșnic. AVAR: D. Lucaciu