shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Încă un test pentru roș-alb-albaștri

Din meciuri ca acesta programat la ora 20.00, pe arena Arcul de Triumf din Capitală, orice echipă de Superligă are de învățat, deci și merituoasa garnitură a Oțelului care, oricum, traversează o stagiune de excepție. Jucăm pe terenul lui Dinamo, cu câteva runde înainte de finalul sezonului regular, și ne aducem aminte de dueluri istorice cu gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Nu locul din clasament al adversarului contează, cea mai bună dovadă fiind reprezentația dinamoviștilor din fieful campioanei en-titre, 2-0 la Farul Constanța, ci urmele lăsate de istorie. Vorbim despre o istorie fotbalistică greu de neglijat, clubul care ne este astăzi amfitrion mizând pe un bazin uriaș de suporteri și pe un palmares remarcabil. Dinamo a revenit în primul eșalon în vara lui 2023, în același timp cu Oțelul Galați, și, în ciuda parcursului din prima parte a campionatului, nu trebuie considerat un adversar de duzină. Abia aici se vede calitatea partenerului de întrecere, când își tratează cu responsabilitate oponentul, noul challenge. Iar managerul tehnic Dorinel Munteanu a afirmat răspicat că meciul de diseară, de la ora 20.00, este ca o finală.

Pentru o nou-promovată aflată la câțiva pași de primele șase locuri, ca să nu amintim și performanța calificării în sferturile de finală ale Cupei României, este o nouă șansă de a demonstra că fotbalul gălățean tinde spre vremurile de altădată. Corabia roș-alb-albastră învingea la Dinamo în anul câștigării campionatului, scor 2-1 (goluri Sălăgeanu și S. Ilie), același rezultat fiind înregistrat și în 2000, tot în deplasare, aceea fiind prima victorie oțelară acasă la Dinamo (Mozacu reușea o dublă). Întreaga suflare dunăreană retrăiește mereu și senzaționalul 3-0 din Groapă, reușit în martie 2006, cu un hattrick al lui Daniel Stan, partidă care avea să fie punctul de plecare într-o cursă a salvării de la retrogradare. (în imagine, caseta tehnică a acelei deplasări de vis – facsimil Viața Liberă)

Alături de fanii care ne vor reprezenta pe stadion, sperăm și strigăm cu toții, oriunde am fi, într-o singură voce: Forza, Oțelul!