shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Înfrângere nedreaptă. Ne va căli

0-1 cu Farul Constanța, în etapa cu numărul 12 a campionatului de elită al României, și mai este puțin până la bifarea primei părți a sezonului regular. Oțelul a pierdut pe nedrept, egalul poate că n-ar fi deranjat pe nimeni, poate și pentru că ar fi fost rezultatul echitabil. E păcat în primul rând pentru minunatul public care umple, meci de meci, cu sfințenie stadionul din Țiglina III.

Runda a 12-a din Superligă a întărit impresia că roș-alb-albaștrii chiar se pot lupta cu oricine, că nu sunt niciodată la voia cronometrului pentru a evita knock-out-ul. Nu e puțin lucru, e poate cea mai importantă victorie pentru o nou-promovată căreia i se dădeau puține șanse de a răzbi. Firește, vorbim despre echipa noastră pe care ne-o dorim nu doar în play-off, poate și pe podium, dar un strop de realism este necesar, dacă nu obligatoriu. Chiar și după eșecul suferit în fața campioanei României en-titre, visăm frumos, ne facem planuri și, ca să ne ajustăm emoțiile și în funcție de condițiile meteorologice, așteptăm cu înfrigurare următoarele partide. Poziția a noua ocupată de Oțelul în clasament este onorabilă, o pot confirma și cei mai pretențioși dintre suporteri, cu toate că jocul băieților lui Dorinel Munteanu reclamă un loc-două mai sus.

Împotriva constănțenilor, singura campioană a Moldovei a cedat mingea, așa cum afirma și tehnicianul nostru după meci, dar Farul nu și-a creat în neștire situații de poartă. Dur-Bozoancă are meritul de a-l fi blocat în prima repriză, în situație de unu la unu, pe Louis Munteanu, apoi același vârf al dobrogenilor s-a oprit dintr-o acțiune similară, dar era un ofsaid uriaș. După pauză, Budescu a expediat un trasor spectaculos, omul nostru dintre buturi a parat extraordinar și a mai fost faza golului, când Larie, parcă ajutat și de blestematul de vânt, a trimis pe lângă goalkeeperul Galațiului, după o lovitură de colț.

Ai noștri n-au fost, însă, mai prejos. Cisse a trimis în plasa laterală după un corner bătut în minutul 10, apoi Lovric, într-o altă fază fixă, a trimis în portarul Aioani și în bară! Și, peste toate, 11.000 și ceva de suflete au tremurat în speranța că Fatai, scăpat singur cu purtătorul de mănuși dintre barele marinarilor, va loba mingea în ațe. Era minutul 70, aveam tot dreptul să visăm că acela va fi scorul final. Totuși, nu s-a făcut 1-0, iar oaspeții au profitat și părăsim scena nedreptățiți. Dar n-a fost prima dată în sezonul curent și am răzbit. Ne va căli și acest rezultat, alături de asemenea suporteri nu poți decât să evoluezi. Mulțumim încă o dată pentru dragoste, Galați!

SC OȚELUL GALAȚI – FARUL CONSTANȚA 0-1 (0-0)

Stadion: Oțelul. Spectatori: 11.000
A marcat: Larie 79
Cartonaș galben: M. Popescu 11

OȚELUL: Dur-Bozoancă – Rus, Cisse, Lovric, Silva – Cisotti, Lopez (54 Zivulic), Jardan (60 Teles) – Latouchent (60 Zhelev), Fatai (87 Cîrjan), Maciel (87 Adăscăliței)
Rezerve neutilizate: Stoian – Ghiocel, Neagu, Bordun
Antrenor principal: D. Munteanu

FARUL: Aioani – Sîrbu (73 Dussaut), Larie, M. Popescu (60 Boli), Kiki – Băluță, Artean (83 Vînă), Grameni – Mazilu (60 Rivaldinho), L. Munteanu, Budescu (83 Gustavo Marins)
Rezerve neutilizate: Buzbuchi – N. Popescu, Sali, Gustavo
Antrenor principal: G. Hagi

Arbitri: A. Chivulete – S. Gheorghe, A. Constantinescu – V. Baban. VAR: V. Flueran. AVAR: M. Țepușă