shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Inimă de Oțel, Străjerilor!

Oțelul Galați are astăzi un nou meci de primă mână, duelul cu Rapid București din etapa a 9-a a SuperLigii. În fața tuturor adversarilor puternici ai campionatului am reușit partide curajoase, pe cele mai multe am fi meritat să le câștigăm. Nu vom renunța, însă, niciodată. Șansa de azi ne-o vom juca de la ora 19.15.

Rezultatul final contează, pe baza acestuia se întocmește clasamentul, numai rezultatul te poate califica într-o zonă fruntașă sau te poate menține în divizie. Este esența mesajului transmis de antrenorul Dorinel Munteanu înaintea partidei de diseară cu Rapidul. Scorul de la finalul partidelor poate să aibă în spate și prestații aparte, meciuri în care echipa demonstrează, partide pe care jucătorii le tratează cu îndârjire maximă, dar pe baza unui plan foarte bine stabilit. Ai noștri, cu Inimă de Oțel, corespund acestei descrieri, oțelarii, poate cu o excepție sau două, au ieșit în acest sezon de pe teren cu satisfacția că le-a rămas pe gazon întreaga cantitate de energie, că talentul cu care sunt înzestrați a fost dozat peste măsură în înfruntările cu fotbaliștii pe care anul trecut îi urmăreau doar la TV.

Pentru că toate detaliile contează, Oțelul are și echipament nou, o minunăție pe care Cisotti, Pop și ceilalți roș-alb-albaștri o vor inaugura astăzi, în jocul cu giuleștenii. Este oricum zi de sărbătoare la fiecare reîntâlnire cu suporterii gălățeni, dar suntem pregătiți pentru mai mult decât atât.

Am răsfoit și în statistică, în presa vremii. Conform istoriei, Oțelul și Rapid s-au întâlnit prima dată în toamna anului 1986, atunci când actuala echipă-fanion a Galațiului promova în premieră pe prima scenă. Pe un stadion Dunărea arhiplin, ai noștri se impuneau cu scorul de 5-0 (3-0), fiind de asemenea în căutarea unei victorii. Exista numai un succes din prima etapă a campionatului, iar în runda cu numărul 10 formația care în anul imediat următor avea să se califice în Cupa UEFA înscria la foc automat prin Ralea (2), Antohi (2) și Vaișcovici.

Și astăzi, ca atunci, ca dintotdeauna, să aveți inimă de Oțel, dragi Străjeri ai Moldovei!

În imagine, cronica de a doua zi din cotidianul Sportul.