shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Ion Gigi, încă o legendă ce revine la Oțelul

ion-gigi

După revenirea lui Valentin Ștefan la clubul oțelar și instalarea ca antrenor principal a lui Stelian Bordieanu, managerul general al SC Oțelul Galați cooptează în echipa managerială încă o legendă, un fost jucător ce a făcut parte din frumoasele generații ale roș-alb-albaștrilor din anii ’80 şi ’90: Ion Gigi. Fotbalistul emblematic se alătură proiectului nostru și va completa staff-ul managerial în misiunea clubului de a repune Oțelul în prim planul fotbalului românesc. Bine ai revenit, Ion Gigi!

Ion Gigi s-a născut în Galaţi, pe 15 septembrie 1967. De mic copil a fost pasionat de fotbal şi a început la CSU Galaţi sub comanda lui Guţă Tănase. Talentul lui Ion Gigi a fost remarcat de antrenorul Angelo Niculescu, care l-a luat în prima echipă a Oţelului la vârsta de 16 ani, când gruparea gălăţeană evolua în liga secundă. După stagiul militar a prins Oţelul direct în Divizia A (1986/1987) pentru care a şi debutat în retur, la meciul cu Victoria Bucureşti.

Ion Gigi a rămas la Oţelul pentru care a jucat şi în ediţia de excepţie în care formaţia gălăţeană a terminat pe locul patru (1987-1988), ce a culminat cu prima calificare din istoria clubului în Cupa UEFA. La dubla cu Juventus a jucat în retur. Evoluţiile sale bune l-au adus în atenţia echipei naţionale de tineret, acolo unde era titular în centrul defensivei. După o accidentare teribilă, Ion Gigi a ajuns la “U” Cluj, apoi a evoluat pentru Ceahlăul, tot în liga secundă și apoi la Dacia Unirea Brăila.

În ediţia 1994-1995 Ion Gigi a revenit la Oţelul şi a făcut parte din frumoasa generaţie a roş-alb-albaştrilor, alături de alţi jucători gălăţeni de legendă. Timp de cinci ani în care a evoluat din nou pentru Oţelul, s-a consumat şi una dintre cele mai frumoase perioade din istoria clubului, vreme în care Ion Gigi a fost şi căpitan în mai multe partide.

În anul 1999 Ion Gigi a plecat de la Oţelul şi a prins un contract în străinătate, în Germania, la Sandhausen. Finalul de carieră a fost presărat cu ghinion ca şi începutul, cu încă o accidentare groaznică, de această dată la piciorul drept. A fost nevoit să se retragă din cauza accidentării. A revenit la Galaţi unde a fost numit antrenor secund, în mandatul lui Ţicleanu şi a mai rămas cu Ilie Dumitrescu, Victor Roşca, Marius Lăcătuş şi Costel Orac.A fost principal la Petrolul Moinești, FC Vaslui, iar apoi a revenit ca secund la Oţelul în mandatul lui Stoichiţă şi a devenit principal pentru ultimele trei etape din turul de coşmar început cu Aurel Şunda. A mai trecut ca antrenor pe la Prefab Modelu şi Dacia Unirea Brăila.

Ion Gigi rămâne în istoria Oţelului ca fiind jucătorul cu probabil cel mai puternic şut din istoria clubului. Şi-a dedicat mare parte din carieră Oţelului, a refuzat să plece la Steaua şi la Dinamo pentru că a vrut să facă performanţă la Galaţi. Şi chiar a reuşit! Mult succes, Ion Gigi!