shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Legendarul Vali Ștefan, cel mai nou membru socios

Vali Stefan, incadrat de Sorin Haraga si Stelian Bordieanu

Vali Stefan, incadrat de Sorin Haraga si Stelian Bordieanu

Suporter Club Oțelul Galați a avut astăzi un oaspete de seamă în persoana fostei mari glorii a clubului roș-alb-albastru – Valentin Ștefan. Mijlocașul nostru de legendă, care a dat lovitura de start la partida cu Juventus Toflea, a semnat adeziunea și a devenit astfel cel mai nou membru al SCOG, el dorind să ajute clubul din postura de deținător al cardului albastru și nu numai…

Vali Ștefan a anunțat că, odată întors în Cipru, acolo unde locuiește, va încerca să atragă cât mai mulți oameni în proiectul suporterilor, fiind un exemplu pe care sperăm să-l urmeze cât mai mulți în viitorul apropiat. De asemenea, el a ținut să mulțumească fanilor și foștilor săi colegi, Stelian Bordieanu și Sorin Haraga, că nu au lăsat spiritul Oțelului să moară.

14489050_1399962703365235_403338048_oMarea legendă a Oţelului, Valentin Ştefan s-a născut la Galaţi, pe 25 iunie 1967. A fost căpitanul celei mai frumoase generaţii din istoria clubului. A reuşit să se claseze cu echipa de două ori la rând pe locul patru în anii ‘90, ceea ce a însemnat, de fiecare dată, participarea în Cupa UEFA. În acea perioadă, cântecul preferat al suporterilor începea cu versul: „Vali Ştefan-căpitan, ca Baresi la Milan!”
Deşi a jucat predominant pe posturi defensive, a fost foarte activ pe faza de atac. Apetitul său pentru gol a fost recunoscut la nivel internaţional. Ultima dată întocmit în 2011 de IFFHS, topul celor mai buni marcatori de profil defensiv din istoria fotbalului îl plasează pe Vali Ştefan pe un onorabil loc 63, cu 55 de goluri înscrise în 217 partide jucate. Rata la care a înscris, de peste un gol la patru meciuri jucate, îl clasează peste mari jucători ai lumii, precum Fernando Hierro (aprox. 1/5, locul 3), Laurent Blanc (aprox. 1/5, locul 6), Roberto Carlos (aprox. 1/10, locul 22) sau Franz Beckenbauer (aprox. 1/10, locul 30).

Vali Ştefan a jucat în 1997 şi o partidă pentru naţionala mare a României, într-un meci câştigat de tricolori în faţa reprezentativei similare a statului Liechtenstein. În total, a strâns trei convocări la lotul de seniori, dar a jucat şi 24 de partide pentru România B, pentru care a marcat de şase ori.

Tot la nivel internaţional, fostul căpitan al Oţelului s-a mai remarcat la încă un aspect: a rămas şi astăzi unul dintre golgheterii Oţelului în cupele europene, cu trei reuşite.

Acum e stabilit în Cipru, unde activează pentru Omonia Nicosia în campionatul cipriot de old-boys.

Valentin Ștefan: “Sunt de apreciat suporterii, cât și foștii mei colegi, Haraga și Bordieanu, pentru că mențin simbolul Oțelul în viață.”