shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Legendele Valentin Ștefan și Stelian Bordieanu revin la Oțelul

valeriu-stefan-stelian-bordieanu

SC Oțelul Galați continuă proiectul de dezvoltare al clubului fanion al orașului și își reconfirmă angajamentele luate în fața comunității oțelare pentru a reveni în prim planul fotbalului românesc și pentru a redobândi patriotismul local gălățean. În acest sens, pentru îndeplinirea obiectivelor propuse, clubul nostru anunță că Valentin Ștefan, marea legendă a Oțelului, va ocupa din acest sezon funcția de manager general al SC Oțelul Galați. Comunitatea oțelară se identifică cu orașul Galați, aspect confirmat de implicarea și suportul  autorităților locale, autorități care construiesc normalitatea în orașul nostru.

De asemenea, un alt fost mare jucător, Stelian Bordieanu va reveni pe banca tehnică a echipei, din postura de antrenor principal. Staff-ul tehnic al acestuia va fi alcătuit din Tudorel Pelin (antrenor secund), Iulian Olteanu (antrenor cu portarii) și Alexandru Ciobanu (preparator fizic).

Valentin Ștefan, s-a născut la Galaţi, pe 25 iunie 1967. A fost căpitanul celei mai frumoase generaţii din istoria clubului. A reuşit să se claseze cu echipa de două ori la rând pe locul patru în anii ‘90, ceea ce a însemnat, de fiecare dată, participarea în Cupa UEFA. Deşi a jucat predominant pe posturi defensive, a fost foarte activ pe faza de atac. Vali Ştefan a jucat în 1997 şi o partidă pentru naţionala mare a României, într-un meci câştigat de tricolori în faţa reprezentativei similare a statului Liechtenstein.După retragerea din cariera de jucător profesionist a ocupat postul de vicepreşedinte al clubului, apoi a încercat şi meseria de antrenor. A început cu un mandat de principal la Politehnica Galaţi, a continuat ca secund la Omonia Nicosia, iar apoi alte două de principal în liga a treia cipriotă, la AC Adonis Dali şi AC Spartacos Kiti. Ulterior s-a stabilit în Cipru, activând pentru Omonia Nicosia în campionatul cipriot de old-boys şi antrenor al echipei Under 17 a clubului, cu care a câştigat titlul.

Stelian Bordeianu s-a născut pe 15 septembrie 1968 la Petricani. Fotbalul l-a început la Liceul cu Program Sportiv din Bacău, apoi a apărat la Textila Buhuşi, Cetatea Tg. Neamţ și Politehnica Iaşi, formaţie aflată în liga secundă. După o perioadă scurtă la Dinamo București și FC Brașov, Bordeianu a apărat poarta Oţelului în returul 95-96 şi s-a descurcat de minune. Stelian Bordeianu a rămas la Oţelul până în sezonul 2000-2001, timp în care a prins şi perioada meciurilor din Cupa UEFA. La doar 33 de ani, Bordeianu s-a retras din cariera de portar. O lungă perioadă după retragere, Bordeianu a fost antrenor. A început la Oţelul, la grupele de copii, unde a reuşit să câştige Campionatul Naţional cu echipa de Juniori A în 2005, performanţă unică în club la acest nivel. A fost apoi „principal” la Politehnica Galaţi (Liga a treia), FCM Dunărea şi la Cetatea Tg. Neamţ. După retrogradarea Oțelului a fost antrenorul principal al echipei ce a evoluat în Liga 2, formație formată în mare parte din juniorii conduși chiar de tehnicianul oțelar în campionatul Under 19. După falimentul clubului, Stelică Bordieanu s-a alăturat proiectului de renaștere al clubului și a reușit promovarea în Liga 3 încă din primul sezon, iar din această vară revine la clubul cu care se identifică.

“Valentin Ștefan mi-a mărturisit ca are o viață frumoasă în Cipru și că numai Oțelul ar putea să îi producă schimbarea. Are forța si charisma celui mai mare oțelar, iubește clubul, este pasionat de suporteri. Mult succes, Vali!
Stelică nu are nevoie de prezentare, el este unul dintre noi, se face dreptate, acum este momentul să gândim meci cu meci și să construim promovarea, să consolidăm numele nostru și faima Galațiului”, a declarat Cornel Romeo Moisescu, președintele SC Oțelul Galați.

Mult succes, Valentin Ștefan și Stelian Bordieanu!