shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Lupta, mereu obligatorie

Un slogan al tribunelor gălățene, cunoscătoare de fotbal și iubitoare de roș-alb-albastru și în situațiile dificile, e simplu ca o frază de gimnaziu. Dar se trăiește intens. “Biruința nu este obligatorie, obligatorie este lupta!” Oțelul Galați a respectat din plin acest motto cu FCSB, în etapa a III-a a Superligii. A fost 0-2 (0-1), însă cheia partidei s-a învârtit în prelungiri: în locul unui meritat gol egalizator, transversala s-a opus, iar pe contraatac oaspeții au punctat decisiv.

Nu vom da vina pe ghinion, este contraproductiv. Oțelul s-a duelat cu încă o grupare solidă a campionatului și, cel puțin în primele 45 de minute, n-a arătat ca o nou-promovată. A luptat pentru fiecare minge ca și cum ar fi fost ultima din sezon și a avut prima ocazie de gol a meciului, atunci când Târnovanu a fost nevoit să scoată din vinclu o minge deviată spre propriile buturi de Chiricheș (min. 28). Finalul de repriză i-a aparținut grupării bucureștene, o execuție a lui Oct. Popescu fiind imposibil de parat de bravul Stoian, care după pauză a blocat un penalti executat de Coman (min. 61). Goalkeeperul nostru a fost la post în alte două situații, iar Rus, cu o deposedare de manual la Coman, a păstrat la rândul său tabela blocată la 0-1. Extraordinara asistență, 12.897 de plătitori (un record al Superligii, sezonul 2023-2024!), spera, știa că finalul poate să ne aparțină, dar bara transversală a înghițit două mari ocazii de 1-1.

Cârjan, cu o torpilă din 20 de metri, a tras de lângă apărătorii adverși (min. 76) și a făcut ca vulcanul din Țiglina III să erupă, iar Ursu, dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri, a nimerit același profil al buturilor bucureștene (min. 90). De data aceasta, balonul a fost deviat discret și de portar. Și n-a fost 1-1, deoarece pe contraatac, vicecampionii au înscris prin Compagno (min. 90+1). Deși compania noastră, gestionată de pe margine Dorinel Munteanu, făcuse totul pentru a mulțumi furnicarul din neîncăpătoarea arenă.

Extaz după egalul de la Craiova? Dimpotrivă. Doar felicitări băieților pentru devotament și pentru acumularea de încredere în acest nou drum. Prin urmare, nici înfrângerea cu FCSB nu ne trimite la cealaltă extremă. Cu asemenea suporteri în spate, obligatorie devine și speranța. Forza, Oțelul!

SC OȚELUL GALAȚI – FCSB 0-2 (0-1)

Stadion: Oțelul – 12.897 spectatori;
Au marcat: Oct. Popescu 40, Compagno 90+1
Cartonașe galbene: Jardan 45, Rus 90+4 / Pantea 67, Compagno 70

OȚELUL: Stoian – Rus, Yabre, Lopez, Zhelev (46 Panait) – Teles, Neagu (62 Zivulic), Jardan (56 Bodișteanu) – Pop (62 Ursu), Fatai (56 Cârjan), Cisotti
Rezerve neutilizate: Păun, Adăscăliței, Maciel, Lovric
Antrenor principal: D. Munteanu

FCSB: Târnovanu – Pantea, Dawa, Chiricheș (64 Haruț), Ov. Popescu – Edjouma (46 Olaru), Șut (64 Compagno), Djokovic – Cordea (80 Miculescu), Băluță (46 Coman), Oct. Popescu
Rezerve neutilizate: Vlad, Crețu, Gheorghe, Radaslavescu
Antrenor principal: E. Charalambous

Arbitri: I. Dima – M. Orbuleț, F. Pucheanu – V. Baban. VAR: H. Mladinovici. AVAR: B. Gheorghe