shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Neînfricații lui Dorinel

Echipa noastră, Oțelul renăscut de suporteri pentru bucuria suporterilor roș-alb-albaștri, a ieșit cu fruntea sus și din meciul disputat pe terenul lui CFR Cluj, nimeni alta decât campioana de cinci ori a ultimelor șase sezoane din fotbalul românesc. A fost un 0-0 în care Dorinel Munteanu, antrenorul formației gălățene, a mai demonstrat o dată că este unul dintre cei mai valoroși tehnicieni din SuperLiga.

În cronica acestei deplasări, înainte de toate, trebuie să le dăm cuvântul specialiștilor, în ciuda faptului că tot ei clamau la startul sezonului că Oțelul este o candidată sigură la retrogradare. A nu se înțelege că ne vedem pe cai mari, că facem nuntă după remiza din Gruia, un rezultat care, altfel, nu este la îndemâna oricui. Doar ne păstrăm tonusul și, conform dictonului, îi dăm Cezarului ce-i al Cezarului. Așadar, specialiștii au în acest moment, cu două etape înainte de finalul turului, următoarele opinii:
“Oțelul nu poate să primească gol.”
“Dorinel a închegat o echipă foarte organizată.”
“Gălățenii formează cu adevărat o echipă.”
“Fosta campioană din 2011 nu joacă la întâmplare, chiar știe ce face atunci când are mingea.”

Și continuăm noi, cu tot subiectivismul pe care nu-l putem eluda.
Echipa Galațiului, în continuare cu cea mai bună defensivă din campionat, n-a lăsat niciodată impresia că poate să piardă la Cluj-Napoca, acolo unde alți adversari au încasat două sau trei goluri. N-am fost copleșiți de anvergura clubului care a dominat fotbalul românesc în ultima jumătate de deceniu, n-am bubuit mingea în momentul în care opream vreun atac al gazdelor și – cel mai important aspect – n-am tras de timp. Cartonașele galbene primite de roș-alb-albaștri au venit după dueluri încinse pentru balon, nu din cauza fragmentării jocului. E un detaliu fundamental.

Pe de altă parte, trupa care a promovat doi ani succesiv marchează mai rar. Dar își creează situații de gol, pe arena Dr. Constantin Rădulescu irosind două-trei ocazii foarte mari de a scutura tabela de marcaj. Suntem totuși o nou-promovată care muncește zi de zi și care așteaptă următorul meci, partida de acasă cu Hermannstadt, de pe poziția a IX-a a clasamentului. Este mai mult decât ar fi visat mulți suporteri oțelari. Cu acest prilej, le lansăm și vă lansăm tuturor invitația de a participa la meciul de sâmbătă, de la ora 14.00. Neînfricații lui Dorinel, unul dintre cei mai valoroși antrenori ai SuperLigii, vor lupta pentru victorie. Forza, Oțelul!

CFR 1907 CLUJ – SC OȚELUL GALAȚI 0-0

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca
Cartonașe galbene: Cvek 77 / Cisse 40, Zivulic 81, Silva 84, Zhelev 84

CFR 1907: Sava – Mogoș, Kresic, Ajeti, Morgan – Cvek (90+1 Mihai), Muhar, Deac (65 Konoplianka) – Otele, Juricic (64 Betancor), Bîrligea (46 Filip)
Rezerve neutilizate: Hindrich – Ilie, Lucaci, Fica
Antrenor principal: A. Mandorlini

OȚELUL: Dur-Bozoancă – Zhelev, Cisse, Lovric, Silva – Cisotti, A. Lopez (66 Zivulic), Teles (59 Jardan) – Maciel (89 Adăscăliței), Al. Pop (59 Fatai), Tănasă (65 Bodișteanu)
Rezerve neutilizate: Stoian – Cîrjan, Ghiocel, Latouchent
Antrenor principal: D. Munteanu

Arbitri: I. Călin – R. Bîrdeș, I. Bobe – R. Avram. VAR: R. Vidican. AVAR: C. Vatamanu