shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

O seară magică

Titlul cronicii acestei deplasări de la Sibiu, acolo unde Oțelul a învins-o pe UTA cu 4-2, este inspirat de mesajele transmise în direct de comentatorii Digi Sport ai acestei partide. Fini cunoscători ai fenomenului, cei doi interpreți au concluzionat că roș-alb-albaștrii au reușit una dintre acele seri memorabile. Nu avem niciun motiv să-i contrazicem, zeci de mii de suflete oțelare savurând prestația elevilor lui Dorinel Munteanu.

Să marchezi repede, să revii eficient în fața buturilor adverse la numai un minut și jumătate, apoi să faci 3-0 cu o execuție de vârf de rasă, nu e puțin lucru. Același marcator al Oțelului, ajuns la șapte reușite în primul său sezon de Superliga, a avut golul de 4-0 în vârful bocancului în secundele de prelungire. S-a făcut 4-0 după pauză, formația dunăreană rămânând într-un presing sufocant pentru gruparea arădeană. Scorul se putea majora în continuare, însă gustaserăm din plin rodul muncii din vară și până în prezent al echipei de la poarta Moldovei. E firesc ca antrenorul să nu accepte cele două goluri din final ale UTA-ei, dar iubitorii de roș-alb-albastru nu se puteau împiedica de aceste momente, domnea o firească euforie.

Nu facem bal, nu ne gândim la play-off, în ciuda faptului că suntem încrezători în vorbele tehnicianului care anunța încă de la promovare acest deziderat, dar este dreptul nostru să trăim la intensitate maximă o victorie în compania unei redute neînvinse de multă vreme. Și nu doar victoria în sine, ci maniera lui Cisotti și compania de a-și reduce adversarul la tăcere, de a-i anihila orice tentativă de replică. Apropo de italianul care poartă cu cinste banderola pe braț. Câți dintre noi am fi avut curajul să batem 11 metri în primele minute ale jocului de la Sibiu? Ratase tot cu UTA acasă, la Galați în prima rundă a campionatului, o făcuse și la Ploiești, i se cerea în social-media să nu se mai atingă de minge pentru loviturile de penalitate. Juri simte, însă, cu adevărat ca un căpitan și a demonstrat că are o Inimă de Oțel: a tras tare sub transversală pentru 0-1.

Cu toți ceilalți pe lângă el în zi foarte bună, metronomul de la mijlocul terenului a alergat neîntrerupt până în minutul 68, știind de la mijlocul primei reprize că se desfășoară pe un strat subțire de gheață. Primise un cartonaș galben, dar știa că nu trebuie să facă rabat de la niciun efort pentru a-și conduce colegii spre trei puncte de mare folos. Apoi, Alex Pop, care admitea într-un interviu acordat publicației săptămânale a Ligii Profesioniste de Fotbal că mereu încearcă să-și îmbunătățească skill-urile de atacant, a înscris cu capul, a făcut 3-0 cu o execuție de efect și a inițiat faza golului de 4-0 semnat de Teles. Și portughezul de la mijlocul terenului merita un prim-plan pentru o primă parte a sezonului în care s-a zbătut enorm pentru echipă. I-a intrat acum pentru toate încercările avute.

Serile magice, în mod normal, nu mai necesită completări, ele doar se trăiesc. Dar, la fel cum am găsit motivație să continuăm după rezultatele care nu ne-au convenit, acum vom rămâne vigilenți în fața următoarelor provocări. Și credem că, alături de unii dintre cei mai pasionali suporteri din România, vom mai trăi și altele în acest sezon. Așa să ne ajute Dumnezeu!

UTA ARAD – SC OȚELUL GALAȚI 2-4 (0-3)

Stadion: Municipal, Sibiu. Spectatori: 1.000
Au marcat: Căpușă 86, R. Pop 90+5 pen. / Cisotti 3 pen., Al. Pop 5, 34, Teles 54
Cartonașe galbene: Mihai 89 / Cisotti 22, Bodișteanu 64

UTA: Iacob – Costa Rodrigues, Conte, Stolnik, Dumitrașcu (46 Căpușă) – Freitas (46 Marku) – Stahl (71 Cooper), Fabry (71 R. Pop), Mihai, Micovschi (46 Ofosu) – Luckassen
Rezerve neutilizate: Kucher – Carp, Ekmekci, Iurasciuc
Antrenor principal: M. Rednic

OȚELUL: Dur-Bozoancă – Zhelev, Cisse, Lovric, Silva – Cisotti (68 Jardan), Zivulic, Teles (82 Neagu) – Maciel (82 Adăscăliței), Al. Pop (68 Fatai), Bodișteanu (75 Tănasă)
Rezerve neutilizate: Stoian – Yabre, Rus, Cîrjan
Antrenor principal: D. Munteanu

Arbitri: R. Petrescu – R. Ghinguleac, M. Marica – F. Mazilu. VAR: R. Vidican. AVAR: D. Lucaciu