shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

(O)țelul nostru comun

Rezultatul de egalitate dintre Oțelul Galați și FC Hermannstadt, scor 1-1, din penultima etapă a turului Superligii de fotbal, ne-a mulțumit doar într-o mică măsură. Rămâne să fim alături de echipă și în următoarele jocuri în care orice punct acumulat ne poate consolida poziția de la mijlocul clasamentului. Mâine jucăm în Cupă, cu FCSB, iar vineri închidem turul de campionat la Iași.

Când favoriții marchează pe final de meci și astfel eviți înfrângerea, te mulțumești într-o oarecare măsură. “E bine că nu am pierdut” devine un scut necesar care își dovedește utilitatea mai ales când îi și auzi pe jucătorii echipei tale că multitudinea de remize din campionat îi călește și le menține încrederea în propriile forțe. În același timp, grupările care, în loc de un punct, ies mai mereu cu capul plecat de pe teren, au infinit mai mult de pierdut. Nu știm dacă Oțelul merita să învingă pe Hermannstadt, așa cum o spuneam cu tărie după alte partide oficiale, dar avem convingerea că în fața noastră a stat unul dintre cei mai serioși adversari. Bine organizați, cu o echipă foarte bine sudată, cu obiective și cu un antrenor într-o continuă ascensiune.

De asemenea, nu doar nouă ne este familiar faptul că, după o primă repriză în care sibienii au avut o ocazie uriașă, salvată de ieșirea prompt-atletică a lui Dur-Bozoancă dintre buturi, o jumătate de parte secundă a fost la discreția roș-alb-albaștrilor. Însă prima noastră ocazie clară fusese în minutul 45, la capul lui Lovric. Și am continuat cu șutul lui Jardan într-un adversar căzut în preajma careului de 6 metri, cu portarul depășit de fază. Apoi, penaltiul la Cîrjan care i-a permis lui Alex Pop să egaleze.

Și nu uităm nici cele două situații din prima parte, când Maciel, respectiv Latouchent au fost opriți din acțiuni solitare cu goalkeeperul advers. Toate fac parte din joc, e vorba de unele detalii care pentru o nou-promovată ca Oțelul Galați pot fi decisive. Dacă ar fi condus ai noștri, poate că rezultatul ar fi fost altul, măcar avem dreptul să credem acest lucru. Și poate că n-am mai fi fost victimele ghinionului din minutul 70. Greșeala a venit ca urmare a dorinței nebune de a forța victoria, de a găsi, în ciuda piedicilor enumerate deja, orice cale spre poarta lui Hermannstadt.

Ne rămâne să sperăm în continuare și să credem în țelul nostru. În Oțelul nostru.

SC OȚELUL GALAȚI – FC HERMANNSTADT 1-1 (0-0)

Stadion: Oțelul. Spectatori: 7.000
AU marcat: Al. Pop 89 p. / Lovric 70 a.

OȚELUL: Dur-Bozoancă – Latouchent, Cisse (46 Zivulic), Lovric, Silva – Cisotti, Lopez (84 Al. Pop), Teles (46 Jardan) – Maciel, Fatai (71 Cîrjan), Bodișteanu (21 Tănasă)
Rezerve neutilizate: Stoian – Adăscăliței, Ghiocel, Rus
Antrenor principal: D. Munteanu

HERMANNSTADT: Căbuz – Medina, Găman, Bejan, Butean – Jipa (81 Bucuroiu), Mino, Alhassan (69 Biceanu), Balaure (89 Fonseca) – Iancu (69 Neguț), Paraschiv (81 Stoica)
Rezerve neutilizate: Muțiu – Murgia, Oroian, Petrescu
Antrenor principal: M. Măldărășanu

Arbitri: S. Colțescu – D. Mitruți, V. Urzică – C. Marcu. VAR: F. Andrei. AVAR: S. Gheorghe